Lista: Hit reser alla festsugna svenskar

Av: 

Jonas Blomquist

Resa | Amsterdam

I år reser många utomlands för att fira in det nya året.

Populärast är de europeiska storstäderna.

– London är den stora nyårsstaden, men raketen i år är Amsterdam, säger Karin Starkman Ahlstedt, PR- och kommunikationsansvarig Ticket Privatresor.

London Eye eller Oosterdok i Amsterdam verkar hetare än Skansen i Stockholm eller Operan i Göteborg. Ny statistik från Ticket visar att 2016 blir en rekordnotering för nyårsresor. På sajten har bokningarna ökat med 31 procent jämfört med samma tid förra året. Detta trots få röda dagar.

– Att åka iväg och skåla in nyåret i någon av världens storstäder ger en bra start på nya året. London är den stora nyårsstaden, men raketen i år är Amsterdam, säger Karin Starkman Ahlstedt, PR- och kommunikationsansvarig Ticket Privatresor.

Amsterdam ökar rejält

Den populäraste staden är London, som lockar många med sitt klassiska firande vid London Eye. Även Amsterdam, känt för sina många festalternativ, går starkt.

– Bokningarna till Amsterdam har mer än fördubblats jämfört med samma tid i fjol, säger Karin Starkman Ahlstedt.

Berlin, som är nummer tre på listan över de populäraste nyårsdestinationerna, ökar – trots terrordådet mot julmarknaden strax innan jul. Här väntas över en miljon människor samlas på den två kilometer långa partysträckan fram till Brandenburger Tor.

ANNONS EXTERN LÄNK

Behöver du ett reseintyg? Vi hjälper dig – ingen tidsbokning krävs!

Doktor.se

Publisert:

LÄS VIDARE

I den här staden bor världens sexigaste folk

ÄMNEN I ARTIKELN

Resa | Amsterdam

London

MER OM RESA

Svenskarna väljer att påskresa till storstäder

Resehelg som slår alla rekord – hit åker vi

Vårens hetaste weekend-städer