Resebolaget lanserar staycation – resor i Sverige

Publicerad 2019-10-18

Nu kan människor hyra hus i Sverige via Tui.
Nu kan människor hyra hus i Sverige via Tui.

Tui är en av Sveriges största researrangörer främst kända för utlandsresor. Men nu kommer det att ändras, när resebolaget börjar arbeta med upplevelser och semesterbostäder på hemmaplan.

Från och med torsdag 17 oktober kan Tuis kunder boka upplevelser i Sverige och Norden när resebolaget satsar på ”staycation”, att ha semester utan att resa långt. Resebolaget uttrycker en önskan att vara en plattform för alla sorters semesterupplevelser.

– Vi jobbar hela tiden med att erbjuda de produkter som våra kunder vill ha, som en del i vår ambition om att vara en ledande plattform för alla typer av semesterupplevelser. Vi ser att kunderna efterfrågar det här. Från och med nu kan våra kunder boka boende och andra upplevelser som hör semestern till även i Sverige, säger Patrick Törn, nordisk försäljningschef på Tui i ett pressmeddelande.

Beslutet har även med miljön att göra, men främst handlar det att tillgodose kundernas önskemål. Däremot så kan kundernas önskemål ha en grund i miljötänk.

– Vi ser att vissa av våra kunder vill semestra i Grekland eller Kroatien, andra i Sverige. Vi vill kunna erbjuda alla typer av semesterresor. Det kan säkert finnas olika anledningar till att man vill semestra på hemmaplan. Bland annat de som till exempel tänker extra på miljön men inte har ett eget sommarhus att semestra i. Då vill vi kunna erbjuda det, säger Adam Györki, kommunikationsansvarig på Tui.

Tui anordnar bland annat många resor till medelhavet.
Tui anordnar bland annat många resor till medelhavet.

Semesterboenden runt landet

Tuis satsning innebär främst ett arbete med uthyrning av semesterbostäder. Människor kommer både kunna hyra och hyra ut sina boenden via Tui och i dag finns cirka 4 500 semesterboenden i landet hos resebolaget. Vad sägs om en stuga på västkusten, ett sommarhus på Öland eller kanske en fjällstuga i norr?

Populärt med hemester

Hemester, Svemester eller staycation, att semestra på hemmaplan blir allt mer populärt och 2019 ökade turismen i Sverige med sju procent, mycket på grund av just hemestrande svenskar. Senaste två somrarna har intresset för camping ökat rejält i Sverige, både i husvagn, husbil och tält. Även resorna till Gotland ökar och under sommaren såg Destination Gotland en ökning med 3,5 procent.

LÄS VIDARE