Gott nytt år för hundar på Arlanda

avKristin Westesson

Foto: Thinkstockphotos.com
GOTT NYTT ÅR! Även skotträdda hundar kan njuta av nyår på i fyrverkerifredade zoner.

För de flesta vore det en mardröm att fira in tolvslaget på en flygplats. Men för skotträdda hundar, som har sina värsta timmar på året, är det den optimala platsen. Det fyrverkerifria hotellet på Arlanda har blivit en succé.

När hela världen skrålar "Happy New Year!" är det inte en så happy tid för hundar. Det har Clarion Hotel Arlanda tagit fasta på och infört konceptet "Happy Dogs", för hundar som vill fira in det nya året långt bort från obehagliga raketer.

– Idén fick vi vårt första nyår, 2012, när en gäst med hund bodde hos oss och sa att det var fantastiskt. Det har blivit helt galet vad det skjuts, det finns ett så otroligt stort behov för det här, säger Jessica Norgren, hotellchef.

Eftersom hotellet ligger på flygplatsen är det beläget inom den radie där det inte är tillåtet att skjuta av fyrverkerier, med hänsyn till flygtrafiken.

Succé direkt

Förra året var första gången det arrangerades och då checkade 156 hundar, en katt och en papegoja in. I år blir det ännu större, de 200 rum som står till förfogande var fullbokade redan i oktober – totalt 360 hundar och två katter kommer tillbringa sin nyårsafton på hotellet.

– Alla incheckade hundar får en goodiebag, och vi hoppas att det ska bli en upplevelse för alla som checkar in, säger Jessica Norgren.

Textilier är borttagna på rummet och en särskild room-service meny erbjuds för att allt ska passa hundarna så bra som möjligt. Djur är inte tillåtna i restaurangen för att även de gäster som inte är lika förtjusta i pälsiga fyrbenta ska kunna trivas.

– Mår hunden dåligt, mår hela familjen dåligt. Det här har blivit ett sätt att få en tillflyktsort med lite guldkant, samtidigt som hunden mår bra, säger hon.

ARTIKELN HANDLAR OM