Dog i kvicksand på lyxhotell i Karibien

RESA

Kvinna ville bara titta på sol-nedgången – hittades död

En 33-årig engelska har hittats död på den karibiska ön Antigua.
Dödsorsak: hon fastnade i kvicksand på stranden och dränktes när tidvattnet sköljde över henne.

Nicola Raybone var på Antigua tillsammans med sina två barn för att fira sin pappas andra giftermål och bodde på den femstjärniga lyxhotellanläggningen Jolly Beach Resort.

En kväll träffade hon några vänner i baren för en drink. När det blev dags för middag bestämde sig Nicola Raybone för att först ta en promenad ned till stranden för att se solnedgången.
Anne Hind, som utrett olyckan, har gett den officiella versionen av vad som hände till engelska Daily Mail.
– Hon skulle bara ta en promenad längs stranden men fick problem med djup sand, kvicksand. Det är skrämmande hur snabbt allt måste ha gått.

Mobilen kvar i baren

Hennes familj och vänner började ana oråd när Nicola Raybones mobiltelefon och sandaler hittades i hotellbaren.
Tillsammans med hotellpersonal började man leta efter den försvunna tvåbarnsmamman.
– Familjen började leta efter henne, men det mörknade snabbt. Det var lätt att sjunka djupt ner i sanden eftersom stranden sluttade. Sedan blev det kolsvart och tidvattnet var dessutom ovanligt högt den natten, säger Anne Hind.

Hörde skrik

Trots att flera andra hotellgäster klagat på kvicksand i området fanns inga varningsskyltar längs den populära strandremsan.
Flera hotellgäster säger sig ha hört skrik efter att mörkret fallit. Polis tillkallades, men Nicola Raybone gick inte att finna.
Först morgonen därpå hittades hennes livlösa kropp på stranden.

Dödsfallet är det andra som drabbat turister i Karibien på kort tid. I förra veckan dog brittiske fotbollsstjärnan Jermain Defoes kusin, 20-åriga Hannah, när hon dök ner i poolen på hotellet på ön St Lucia. Vattnet i bassängen var av oklar anledning strömförande och Hannah Defoe avled omedelbart.