Allt flera reser på citysemester – med barnen

Ny trend

Ta med barnen på en weekend i vår.

Billiga flyg gör det möjligt att ta kortsemester med hela familjen.

Nu satsar researrangörerna på familjevänligt.

Att åka på en weekend till någon storstad blir allt vanligare.

Det som förr var en stor sak som planerades i god tid, är nu vardagsmat för många svenskar.

Det blir dessutom allt vanligare att man vågar resa bort med barnen, enligt researrangören Ving.

− Allt fler familjer reser på citysemester och många reser med sin familj, säger Magdalena Öhrn, informationschef på Ving.

För att möta det ökade behovet satsar nu flera arrangörer, bland annat Ving,mer på familjevänliga weekendresor.

– Vi satsar på att ta in fler familjelösningar i vårt cityprogram, säger Magdalena Öhrn.

Billigare till Berlin än Göteborg

En förklaring till det ökade weekendresandet är de billiga lågprisflyg som de senaste åren har gjort det möjligt att ta sig till Berlin, London eller Barcelona för mindre pengar än det kostar att ta tåget från Stockholm till Göteborg.

Ett annat skäl till att allt fler reser på kortare resor till storstäder är att det aldrig varit billigare än nu att flyga långt.

En biljett tur och retur till New York kostar idag bara runt 5000 kronor. Och går ofta att hitta ännu billigare, när flybolagen kör olika kampanjer.

Ett vanligt cityresmål, som passar för barn eftersom det inte är så lång flygning, är Berlin. En flygbiljett till Berlin går att hitta för under 200 kronor med exempelvis Ryanair. En resa med flyg och hotell kostar under 2000 kronor med flera researrangörer.

Vårkänsla i storstäder

Medan våren fortfarande är kall här i Sverige är vi många som längtar efter sol och värme. Då kan det vara skönt med en weekend nere i södra Europa.

I Barcelona, Rom och Nice är temperaturen redan mild och har du tur med vädret går det att njuta ordentligt på någon uteservering.

Men än är det inte så varmt och skönt att priserna gått upp – en weekend med hotell behöver inte kosta mer än 2100 kronor.

I listan nedan kan du kolla in vad det finns för weekenderbjudanden just nu.

Publisert:

LÄS VIDARE