Kolla – här kan du simma med grisar!

Av: 

Leif-Åke Josefsson

Grisarna simmar gärna ut och hälsar besökande båtar välkomna.

Foto: CHRISTOPHER DOROBEK

Resa | Bahamas

Simma med delfiner är en sak.

Men vad sägs om att simma med ett gäng grisar?

Det går att göra utanför en liten ö på Bahamas.

Kolla klipp med grisarna på Youtube

Big Major Cay är obebodd så när som på ett drygt tjugotal individer. Alla är grisar. Teorin är att ett skepp en gång satt i land ett antal grisar för att sedan återvända och hämta dem. Men som av någon anledning inte gjorde det.

Grisarna har nu förökat sig och verkar nu ha ett svinbra liv i sitt lilla paradis, inte bara helt frigående som de är utan även frisimmandes.

Upptäcktes först 2007

De upptäcktes 2007 av en fotograf som var ute för att fotografera hajar men som istället upptäckte grisarna på den vita stranden. Idag matas de av lokalbefolkning på grannöar eller av de turister som råkar komma förbi via båt.

Den amerikanske turisten Christopher Dorobek tog med sig sin lille son för att spana in grisbukten eller grisstranden som den nu kallas.

– Vi matade dem och både han och jag tyckte de var väldigt fascinerande. De kände på sig att de skulle få mat för de kom simmandes ut med en gång, säger Dorobek.

– Det var roligt nog att se dem ligga på stranden. Att sedan få se dem storma ut i vattnet för att hälsa på besökande båtar var bara helt otroligt.

ANNONS EXTERN LÄNK

Behöver du ett reseintyg? Vi hjälper dig – ingen tidsbokning krävs!

Doktor.se

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Resa | Bahamas