De fem bästa romantiska resmålen

Publicerad:
Uppdaterad:

Alla hjärtans dag

Här är platserna som får hjärtat att bulta

1 av 6 | Foto: Italienska Capri, perfekt för ett frieri.

Psst.. Det är Alla hjärtan dag på torsdag!

Överraska din älskling med att ge bort en kärleksresa.

Vi guidar till fem extra romantiska platser, från budget till lyx.

1. Coola USA

Empire State Building, New York

Alla som sett ”Sömnlös i Seattle”, där Meg Ryan åker högst upp för att träffa sin blinddate Tom Hanks, vet hur romantiskt Empire State Building är. Att gifta sig här är populärt på Alla Hjärtans dag och 14 utvalda par vigs varje år på 80:e våningen.

Prisexempel: Weekendresa i slutet av april kostar drygt 7000 kr per person, inkl flyg och två till tre nätter på hotell med Airtours, Resfeber eller Ticket.
 

2. Fantastiska Hawaii

Waipi`o Valley, Big Island

Letar du efter en resa utöver det vanliga?

I Kohala, på Big Islands nordvästra kust, ligger den sagolika och exotiska dalen Waipi`o Valley. Här finns tropiska växter, vattenfall och naturliga bassänger att bada i. Njut av sol, härligt strandliv, paraplydrinkar och förstås – varandra.

Prisexempel: Flyg från 9 000 kr med SAS, United Airlines och Aloha Airline Air via Chicago till Hilo airport. Hotellrum från 1500 kr per natt.

3. Vackra Italien

Villa San Michele, Capri

Den klippiga lilla ön Capri, utanför Neapels kust, är en perfekt plats för ett frieri. Ta med din kärlek till Villa San Michele, huset där den svenska läkaren Axel Munthe bodde på 1800-talet, och njut av den svindlande vackra utsikten.

Det finns mycket annat att göra på Capri. På dagarna njuter ni av bad från klipporna, på kvällarna äter ni gott på någon av de mysiga restaurangerna.

Prisexempel: Från 11 725 kr, en vecka i maj med Ving. På egen hand: Flyg till Neapel, från 2500 kronor i maj. Det går att hitta boende för 400 kronor per person och natt.
 

5. Mysiga Fjällnäs

Fjällnäs, Härjedalen

Bara du och din älskade och fjället. Få platser är lika romantiska som hotellanläggningen Fjällnäs i Härjedalen. Den orörda exotiska svenska vildmarken har blivit hårdvaluta hela världen vill ha, och ingen annanstans kommer upplevelsen så nära som vid Fjällnäs.

Du åker hit med bil, alternativet är flyg till Röros, Norge och hyrbil därifrån.

www.fjallnas.se

Prisexempel: Från 1 500 kr per person och natt för plats i dubbelrum.

4. Klassiska Prag

Karlsbron

Mozart har vandrat här. Liksom Einstein, Edison och Caruso. Att gå på den 650 år gamla Karlsbron, i hjärtat av Prag är som att kliva in i en gammal tavla. Allra vackrast är det att promenera på bron kvällstid, då många av stans byggnader är upplysta. Efter brovandringen kan ni koppla av med en god tjeckisk öl på någon av stans 8 000 (!) pubar.

Prisexempel: Flyg drygt 1000 kr med Finnair, hotellrum från 300 kr per person och natt. Eller paketresa, en weekend i vår kostar ungefär 2500 kronor.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN

MER OM RESA