Svenska takterrassen bland de bästa i världen

Att sitta på en takterrass och doppa fötterna i poolen är ju inte helt fel.
Att sitta på en takterrass och doppa fötterna i poolen är ju inte helt fel.

Att sitta på ett takterrass och njuta av en drink eller en måltid till en slående utsikt är omåttligt populärt. När Forbes skulle lista världens bästa takbarer hamnade svenska The Winery hotel med på topplistan.

Det är någonting speciellt med att sitta högt ovanför marken och äta, dricka, sola eller bada. Och det finns gått om platser att göra detta på. När den amerikanska tidningen Forbes skulle ranka de bästa nya takterrasserna fick svenska hotellet vara med på listan tillsammans med terrasser i New York, Tel Aviv och Hollywood.

– Vi är såklart jätteglada över den här utmärkelsen. Att bli omnämnd i en så stor internationell tidning är hedrande och vi har haft en fantastisk sommar på taket i år. Självklart har även det fina vädret spelat en viktig roll, säger Sarah Djerf, marknadschef och vingårdsarbetare på The Winery hotel.

På fredagar kan besökarna dansa loss till musik från olika DJs.
På fredagar kan besökarna dansa loss till musik från olika DJs.

Storstadskänsla

Många av terrasserna på listan ligger i storstäder som New York, där det anordnas soluppgångs-yoga, och Singapore, där besökarna kan sitta i små tält bland grönskande växtlighet. Men även The Winery hotel i Solna fick vara med på listan. Terrassen beskrivs ge besökarna en känsla av att vara i en större stad än Stockholm med sin restaurang, sina drinkar och sina DJ-sessions.

Att vinet är i fokus på The Winery hotel är kanske inte helt förvånande.
Att vinet är i fokus på The Winery hotel är kanske inte helt förvånande.

Vin i fokus

Som namnet antyder ligger The Winery hotells fokus på just vin. Hotellet har sin egna vinproduktion och gästerna kan se hur en druva blir till vin, och provsmaka såklart. Till hotellet hör även en vingård i Toscana. Vinerna kan sedan med fördel drickas på hotellets winery rooftop terrace med utsikt över Friends arena. Vill du inte dricka vin kan du istället ta en simtur i terrassens pool eller äta lite italienskt. På fredagarna kan besökarna dansa loss på hotellets takfest där olika DJ’s spelar.

Publisert:

LÄS VIDARE