Här får du mest sol för minst antal flygtimmar

Publicerad 2020-01-21

I Hurghada får du mycket sol trots att flygresan är relativt kort.
I Hurghada får du mycket sol trots att flygresan är relativt kort.

Solen börjar sakta men säkert hitta tillbaka till Sverige, men än är nätterna långa och soltimmarna få. Många väljer att boka en resa för att bryta mörkret, men resan behöver inte alltid vara så lång för att erbjuda sol.

Thailand, Kanarieöarna, Indonesien. Många som ska resa på vintern vill ha sol, värme, bad och strand, och då krävs det ofta längre flygresor. Men resan behöver inte alltid vara så lång som man kan tro.

– Många känner inte till att Hurghada och Dubai har lika många soltimmar per vecka som de klassiska vinterresmålen Thailand och Bali. På bara fem till sex timmar enkel resa får du möjlighet att njuta av väldigt mycket sol – och slipper lägga dina semesterdagar på restid, säger Björn Ekegren, Sverigechef på Emirates.

Nu har Emirates listat destinationerna där resenärer får mest sol för minst flygtimmar i januari månad. Vinnaren blev Hurghada i Egypten, med 63 soltimmar i veckan. Kapstaden i Sydafrika har hela 77 soltimmar i veckan, men flygtiden är betydligt längre enligt Emirates som hämtat statistik från flygresor.se.

Temperaturerna skiljer sig även åt på resmålen, där medeltemperaturen för Egypten och Dubai ligger på runt 20 grader. Reser du däremot till Thailand eller Sri Lanka är det närmare 30 grader varmt. Men om det bara är sol du är ute efter så kan det räcka med en kortare flygresa, eller kanske till och med en tågresa till södra Europa.

Listan: Så mycket sol får du per restimme

Det finns soliga resmål några timmar med flyg från Sverige.
Det finns soliga resmål några timmar med flyg från Sverige.

LÄS VIDARE