Reseexperten om Vings nya ägare: ”Oerhört positivt”

Av: Jennifer Berg Eidebo

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Privat/TT

På onsdagsmorgonen blev det klart att hotellmagnaten Petter Stordalen blir en av Vings nya ägare. Reseexperten Lottie Knutson tror att uppköpet är positivt för Ving, även om det ännu är oklart exakt hur framtiden kommer att se ut.

Sedan Thomas Cook gick i konkurs tidigare i höst har framtiden för Ving varit oklar. Men under onsdagsmorgonen blev det klart att Petter Stordalens Strawberry blir ägare tillsammans med det svenska riskkapitalbolaget Altor och den brittiska förvärvsfonden TDR Capital.

– Petter Stordalen är en väldigt färgstark företagsledare, så det är roligt, säger reseexperten Lottie Knutson.

Strawberry Group och Altor köper 40 procent vardera av bolaget och TDR Capital resterande 20 procent. Detta innebär att Ving för första gången på länge får ett nordiskt majoritetsägande.

– Det är roligt att man har fått flera nya nordiska ägare.

Då man inte har en majoritetsägare är det dock svårt att avgöra hur framtiden för Ving kommer att se ut i praktiken, enligt Lottie Knutson.

Foto: TT NYHETSBYRÅN
Lottie Knutson beskriver Petter Stordalen som ”färgstark”.

”Oerhört positivt”

Lottie Knutson ser uppköpet som något positivt för Ving.

– Jag skulle gissa att det är en enorm glädje och lättnad runt om i Ving-världen. Det är oerhört positivt för de anställda på Ving, och för varumärket, att man har fått nya ägare. Det verkar dessutom vara ägare med förhoppningsvis långsiktiga ambitioner där man vill bevara förtroendet för varumärket, säger Lottie Knutson.

Påverkar inte resenärerna

Lottie Knutson tror inte att köpet kommer att påverka resenärer som köpt biljetter med Ving.

– Jag tror inte att man kommer att göra någonting som påverkar redan bokade resor. Det är jag tämligen övertygad om. Jag skulle personligen inte vara ett dugg orolig om jag hade bokat en resa.

I samband med köpet byter även flygbolaget namn till Sunclass Airlines.

– Att man byter namn på flygbolaget förvånar mig inte, det kan bara höja förtroendet. Men varumärket Ving är det man köper, säger Lottie Knutson.

PODD: Därför gick Thomas Cook i konkurs

I nyhetspodden Aftonbladet Daily pratar vi med flygexperten Jan Ohlsson om bakgrunden till att ett av världens största charterbolag nu gått omkull.

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify

Eller ⬇️ klicka på PLAY-knappen

Foto: MAGNUS WENNMAN
Lottie Knutson skulle inte vara orolig om hon bokat en flygbiljett med Ving.
Publicerad:

LÄS VIDARE