Läsarna: Mögel- problem på Fritidsresors hotell

RESA

Påpekade problem redan för två år sedan

Stefan och hans familj fick semestern förstörd av mögel och läckande vatten på hotellet på Mallorca.

De är långt från ensamma. Flera läsare har hört av sig till aftonbladet.se och vittnar om vattenskador, mögel och dålig lukt på samma hotell.

Men Fritidsresor säger sig inte ha känt till problemen tidigare.

I går berättade aftonbladet.se om Stefan och hans familj, som lagt ut 41 000 kronor på en resa till hotell Blue Star Ses Fotges i Alcúdia på Mallorca. Men vistelsen där blev inte som familjen tänkt sig. Rummet hade mögelskador, luktade illa och vatten forsade från taket.

Efter Aftonbladets artikel har ett tiotal läsare hört av sig och berättat om liknande upplevelser på samma hotell. En familj bodde på hotellet för över två år sedan och drabbades då av allergiska problem under vistelsen. I det frågefromulär om resan som familjen besvarade och lämnade till Fritidsresor i slutet av semestern påpekade man att det fanns mögel på Ses Fotges.

Nyrenoverat

Ändå säger sig Fritidsresor inte ha känt till att det skulle finnas mögelproblem på Ses Fotges.

– Nej, men nu har vi tagit kontakt med vår personal på plats för att reda ut det här, säger informatör Peter Hellström.

Hur kompenserar ni missnöjda resenärer?

– Till att börja med måste de höra av sig till oss, hittills har vi bara fått in två klagomål. Sedan gör vi en bedömning från fall till fall. Men vi ser allvarligt på om vi inte har levererat det vi har lovat.

Enligt Peter Hellström renoverades Blue Star Ses Fotges delvis inför den här säsongen. Hotellet har fått en fyra på en femgradig skala enligt Fritidsresors egen klassificering.