Prisras på sista minuten-resor

RESA

Hitta resa till solen för under 1000 kronor

Slipp pollenplågan - lämna landet!

Maj är den perfekta månaden för sista minuten-fynd.

Du får en vecka i solen för bara några hundralappar.

Foto: Foto: MARIA ÖSTLIN

Sista minuten-annonserna från charterbolagen är en fröjd för sönderkliade ögon just nu. Den senaste veckan har priserna rasat och den som kan ta ledigt nu kan välja och vraka bland solresor under tusenlappen. Och det går att fynda ända fram tills skolorna slutar.

- Egentligen har vi fler bokningar än vanligt. Men det är alltid mindre efterfrågan i maj, ända fram till andra veckan i juni. Därför går det att hitta billiga resor nu, säger Marie Malmros på Fritidsresor.

Beror på värmen

Igår fanns det till exempel resor till Grekland eller Turkiet i en vecka för 695 kronor. För 995 kronor gick det att hitta två veckor med ospecificerat hotell i Turkiet. Så länge värmen håller i sig kommer prisraset på charterresorna fortsätta. Men redan till helgen blir det kallare.

- Folk får smak för solen och vill fixa lite solbränna före alla andra. Ingen litar riktigt på att värmen håller i sig, säger Marie Malmros.

En extra bonus är att många charterresmål ofta är mer behagliga på våren än under högsommaren - solsäkert utan att bli stekhett.

20-talet fyndresor under 1000 kronor!

Sara Berggren