Ratar paradisen – väljer att åka till Afghanistan

Publicerad:
Uppdaterad:

Resa

Gran Canaria, Thailand – eller Afghanistan?

Fler borde semestra i det krigsdrabbade landet i Mellanöstern, menar BBC-veteranen John Simpson.

– Jag rekommenderar alla att åka dit, för det är vackert och fantastiskt, säger han.

Det är via Airbnb som BBC-veteranen avslöjar sin vurm för Afghanistan. Bokningssajten, med miljontals kunder världen över, erbjuder över 60 boenden i landet och marknadsför aktivt landet i sin nya rapport "How We Travel”.

Airbnb, som frågat 1 750 britter om deras resvanor, uppger att det skett ett skifte när det kommer till att göra mer äventyrliga resor. Fler är beredda att ta risken och åka till ett land som Afghanistan. Både brittiska myndigheter och Utrikesdepartementet i Sverige avråder dock resenärer från att åka till landet. Det är helt enkelt för farligt.

”Rekommenderar alla att åka dit”

John Simpson, mångårig journalist på BBC, går dock emot råden – och rekommenderar alla att åka till Afghanistan. 72-åringen, som besökt och rest runt i landet under flera, år, har en helt annan bild än vad allmänheten har.

– Jag rekommenderar alla att åka dit, för det är vackert och fantastiskt, säger han.

Inspirerar andra

Simpson berättar att det inte är helt ovanligt att han stöter på britter, som rest till Afghanistans efter hans rekommendationer.

– När jag filmade i Kabul nyligen, kom två personer fram till mig. De var från Storbritannien. En sa: ”Tack så mycket, jag och min får såg på ditt reseprogram och du sa till oss att åka till Afghanistan för det är perfekt och säkert. Och du hade rätt”, berättar han.

Publicerad:

LÄS VIDARE