185 restips till San Francisco

Det är lätt att bli kär i San Francisco i Kalifornien. Charmig som få andra storstäder, och med otroligt mycket att njuta av, för alla sinnen.

Ladda ner reseguiden till mobilen (pdf, 2,6 MB, ingen karta)

San Francisco är en vacker stad, där den ligger utmed Stilla havet, mellan de två monumentala broarna, Golden Gate och Bay Bridge.

Det, tillsammans med alla lättillgängliga sevärdheter, nöjen och amerikanska västkustens bästa shoppingutbud skapar de bästa förutsättningarna för en lyckad semester.

Jämfört med många andra amerikanska storstäder är San Francisco rätt litet.

Men stadsdelarna bjuder på distinkta skillnader. Från bohemiska Height Ashbury, där hippie-rörelsen började på 60-talet, till Chinatown, den äldsta utanför Asien, och hippa The Castro, födelseplatsen för den amerikanska gayrörelsen. I North Beach trängs krogarna, på Nob Hill de exklusiva bostäderna och i finansdistriktet ligger skyskraporna tätt.

Lägg till vackra sandstränder – jodå, de finns här också – och dessutom närheten till pittoreska kustbyar som Sausolito och Napa Valleys vingårdar...

Hoppas vår guide ger dig inspiration till en oförglömlig resa till San Francisco, hälsar Charlotta och Joakim Raboff, som återigen besökt en av sina favoritstäder.

Några av rubrikerna i guiden:

 Ta sig runt

 Hotell – från budget till bättre

 Stadsdelar

 Kultur & museer

 För barn

 Stränder

 Shopping

 Matupplevelser

 Barer, klubbar och musik

 Parker och promenader

 Utflykter

 Gay

 Kaféer

 Utsiktsplatser

 Filmer och festivaler

Reseguiden till San Francisco består av 28 A5-sidor och publicerades i oktober 2013.
Plus-kunder laddar förstås ner reseguiden utan kostnad!