Hit ska du åka på all inclusive - världens bästa destinationer

Skillnad i pris beroende på vart du åker

Många svenskar uppskattar det bekväma i att resa på alla inclusive.

Men det är lätt att det blir fel – vad som ingår i begreppet ”all inclusive” kan variera.

Såhär ser du till att det blir rätt.

Sugen på sol nu?

Eller är du en av de som utnyttjat den långa julledigheten och just kommit hem från solen – men redan känner dig sugen på mer?

Då har du tur – just nu finns det väldigt många prisvärda resor, då många flygbolag och charterarrangörer kör ”januari–rea”.

All inclusive – allt mer populärt

För många är det bekvämaste sättet att resa med all inclusive.

Det är ett av de snabbast växande sätten att semestra.

Ser du bara till att boka rätt så är det inte bara bekvämt – det kan det också vara det billigaste semesteralternativet. Framförallt om ni är en barnfamilj där mat, dryck och glass till alla är en betydande utgift under semestern.

Resor där allting ingår, där du inte behöver bry dig om pengar när du ska äta eller dricka på hotellet, var förr som något exklusivt.

Idag är det något för alla och envar.

– Det är ett prisvärt alternativ där du från början vet hur mycket pengar du lägger på din semester. Det gör det enklare att redan hemma avgöra om du har råd att resa, säger Barbro Holmgren på Ving som är en av de charterarrangörer som erbjuder all inclusive–resor.

Inga regler

Det är viktigt att du håller tungan rätt i mun när du bokar, för att din all inclusive ska bli den bekväma drömresa som du önskar.

Viktigt är till exempel att kolla innan du bokar är, vad som egentligen ingår i begreppet ”all inclusive”.

Bara för att något ingick på förra årets resa du så betyder inte det det ingår i den resa du tänker dig i år.

Det finns ingen lag som säger vad som måste ingå när arrangörerna kallar en resa ”all inclusive”.

– Det är viktigt att kolla upp hur det är på den resa du är intresserad av, för det finns ingen standard för all inclusive, varnar Amelie Enström på resesökmotorn Destination.se.

Vad ingår egentligen?

Håll koll på vad du egentligen får för pengarna.

Är alla drinkar verkligen fria? Hur är det med glass och läsk till barnen? Ingår alla vattensporter och solstol på stranden?

– Kolla upp vad som är viktigt för just dig: För barnfamiljen kanske det är viktigt att glass och snacks ingår. För paret kanske det är viktigare att det finns finare viner och romantiska middagar, säger Claudia Gomez på Destination.se.

Om du räknat med att allt ingår och det senare inte gör det, så är det lätt att semestern blir mycket dyrare än väntat.

Glöm inte att kolla upp detta:

Vad, exakt, ingår? Och är det som ingår det som du kommer att utnyttja mest?

Var ligger hotellet? Ofta ligger all inclusive–hotellen inte inne i någon stad, utan snarare en bit utanför. Då är det viktigt att tänka på att det kan kosta att ta sig in till staden eller byn.

Vad är det för mat och dryck som ingår? Om du är intresserad av mat och dryck så kan det vara en bra idé att kolla upp vilket utbud som finns. Ofta har all inclusive hotellen inte avancerade drinkar som Mojito, eller exklusiva viner eller liknande.

Kolla upp vad hotellet har fått för recensioner av tidigare gäster.

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN