Nu kan London få sommar året runt

avSofia Börjesson

Publicerad:
Uppdaterad:

"En uppslukande festival i ett djungelparadis"

1 av 7 | Foto: Youtube/Strong & Co
På dagtid kommer Summerland att vara öppet för barnfamiljer.

Sol i sinne – brun inne.

Regntrötta britter gläds åt ett nytt projekt som ger möjlighet till sommar året om.

Summerland ska bli Londons egna djungelparadis – om planerna går i lås.

Nu kan du snart åka till Storbritannien på solsemester – mitt i vintern. Man planerar nämligen att bygga ett sommarland med värme, stränder, bungalows och pool-partyn i London, enligt finanstidningen This is Money. Och många verkar glädjas åt projektet.

Bungalows och exotiska dansare

Skaparna bakom projektet, Strong & Co, kallar Summerland för en "uppslukande festival i ett djungelparadis". Omkring åtta månader skulle det ta att färdigställa inomhustropiken som bland annat ska erbjuda vattenfall, strand, bubbelpool, bungalows, DJ:s och en animerad kuliss som förändras från dag till kväll och natt.

Mellan 9:00 och 17:30 ska det vara öppet för familjer. Men mellan 18 och 03 förvandlas paradiset till en plats enbart vuxna – med fester som ibland kommer att innehålla exotiska dansare och live-spelningar.

Lätt att ta sig

Summerland kommer att finnas i London, men exakt var i London är fortfarande inte känt. Klart är dock att det ska vara enkelt att ta sig dit – tre tunnelbanestationer kommer att finnas inom tio minuters promenad från platsen, enligt Deborah Armstrong som är hjärnan bakom projektet och vd på event-företaget Strong & Co.

Gräsrotfinansieras

Men för att drömmen om en tropisk och nära tillflykt undan regnet ska bli verklighet krävs nära 37 miljoner kronor och därför arbetar man just nu med att få in investerare. Under första etappen har de genom gräsrotsinvestering, eller "crowdfunding", fått in omkring 2 270 000 kronor, och om de lyckas med att få in ytterligare 8 600 000 i andra etappen får de resterande belopp genom riskkapitalister. Hittills har man lyckats locka 113 investerare och hoppet om att planerna ska kunna gå i lås lever.

– Vi förvånades inte bara över hur snabbt vi samlade in pengarna, utan även hur mycket positiv uppmärksamhet vi har fått. Folk verkar älska Summerland, säger Deborah Armstrong till This is Money.

Om den andra ekonomiska etappen inte har klarats av i slutet av januari menar hon att invigningen kommer att skjutas fram ett år.

– När man har arbetat med projektet i tre år gör ännu ett år inte så stor skillnad, menar hon.

Stort intresse

Privatpersoner och företag har redan hört av sig om biljetter till evenemang i det förhoppningsvis blivande sommarlandet – trots att det varken har byggts eller några biljetter har släppts än.

– Det är bara att inse: Livet är alltid bättre i flip-flop, säger Deborah Armstrong.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

London

MER OM RESA