Här är världens lyxigaste tåg

Världens lyxigaste tåg har lounger, observatorievagn, exklusiva sviter och en terrass.
Världens lyxigaste tåg har lounger, observatorievagn, exklusiva sviter och en terrass.

Ett rullande vardagsrum, kyld champagne och skumbad – tåget Pride of Africa kan lätt sätta sprätt på sparkontot.

Pride of Africa har utsetts till världens lyxigaste tåg och nästa sommar startar ägaren Rovos Rail en ny rutt genom södra Afrika mellan Tanzania och Angola.

Jungfruresan börjar i Dar es-Salaam den 16 juli 2019. De 72 passagerarna passerar Tanzania, Zambia, Demokratiska republiken Kongo och Angola under femton dagar innan de når slutdestinationen Lobito.

Räkna med en exklusiv upplevelse. Resan är all-inclusive med frukost, lunch och middag i tågets restaurangvagn. Alla resenärer äter samtidigt på fasta tider.

Kostym och smoking

Frukost serveras mellan sju och tio, lunchen dukas fram klockan ett. Te serveras halv fem i loungevagnen längst bak I tåget. När gongongen ljuder halv åtta serveras middagen I restaurangvagnen med à la carte-meny och sydafrikanska viner. Klädkoden för middagen är minst kavaj och slips för herrar, gärna kostym eller smoking. Damerna bär coctail- eller aftonklänning.

Orkar man inte masa sig till restaurangen finns det roomservice dygnet runt så att man kan äta i sin svit med den afrikanska stjärnhimlen utanför fönstret.

Lite sämre är det med uppkopplingen, så länge tåget rör sig är nätet dåligt. Surfa får man helt enkelt göra vid de olika stoppen på hotellen.

Kunglig svit

Vill du bo som en kung ska du välja The Royal Suite som tar upp en halv tågvagn och är 16 kvadratmeter stor. Den har dubbelsäng, en privat vardagsrumsdel och ett stort badrum med dusch och badkar där personalen gärna fyller karet med ett lyxigt skumbad. Självklart har den luftkonditionering och välfylld minibar. Efter att personalen städat rummen vid frukost väntar kyld champagne och två isade glas på bordet.

På tåget finns även en observationsvagn med stora fönsterpartier och en balkong där passagerarna kan se det afrikanska landskapet rulla förbi.

Men smakar det så kostar det. En biljett mellan Dar es Salaam och Lobito startar på 133 000 kr per person.

Resa Läs mer om resor till Afrika
Publisert:

LÄS VIDARE