Skitigast hotellen finns i England

Av: Amanda Elander

Publicerad:
Uppdaterad:

Listan som ger äckelchock

Foto: OBS: Bilden har inget med artikelns hotell att göra.

Täcker dammet fönsterrutorna? Har taket rasat in? Stinker det urin? Nej, det är ingen fängelsehåla men kanske ett hotellrum i England.

De toppar nämligen listan på smutsiga hotell i Europa.

På sajten Tripadvisor kan gästerna kommentera sina hotellvistelser. Företaget som sammanställt listan över hotellen gick igenom mer än 30 miljoner recensioner inför rankningen. Storbritannien kammar hem sju av tio platser i topp tio.

I kuststaden Blackpool hittar du Grosvenor Hotel med en utmärkt utsikt över anläggningens berömda torn, enligt hotellägaren. Gästerna verkar inte riktigt ha samma uppfattning.

– En timme på Grosvenor Hotel är nog, kommenterar en gäst på Tripadvisor.

Smuts skymde utsikten

På hans hotellrum täckte en stor ansamling smuts sovrumsfönstret vilket innebar att han bara kunde skymta den omtalade byggnaden på natten när det var upplyst. Gästen rapporterade också att han sett renare offentliga toaletter och avråder från en natt på hotellet även om det så vore det enda tillgängliga i stan.

På hotellets hemsida beskrivs standarden som hög och gäster kan förvänta sig, "din komfort är vår prioritet, liksom renhet och standarden på service." Något en kvinnlig gäst inte är beredd att hålla med om. Hon uppger att taket hade rasat in på hennes rum men några pengar fick hon inte tillbaka. En annan sammanfattar upplevelsen på Grosvenor Hotel med ett ord: "Alcatraz".

Loppor i sängen

Trea på listan är Park Hotel i stadsdelen Victoria i London. En gäst som bott där med sin mamma kände loppor i sängen och "badrummet" var en minimal garderob.

En annan tycker att det var det värsta hotellet i London. Han blev minst sagt överraskad när han kom in i badrummet där vatten droppade från taket.

Urinstank och vägglöss

Det finns också en del skitiga hotell utanför Europas gränser. Ett par som bott på Heritage Marina Hotel i San Francisco liknar vistelsen vid en skräckfilm. "Rummet stank urin, det fanns vägglöss, vi öppnade fönstret som visade sig vara omöjligt att stänga igen, mattan var smutsig och hade konstiga fläckar." Makarna var tvungna att tvätta alla sina kläder efter att de checkat ut.

Heritage Marina Hotel rankades som den smutsigaste i USA. Priset för Asien gick till Phi Phi Don Chukit Resort Hotel i Ko Phi Phi Don, Thailand.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN

MER OM RESA