Kort kjol ger billigare inträde på nöjespark

Av: 

Karin Persson

Resa | Kina

Park i Kina ger rabatt - om kjolen är kortare än 38 cm

Max 38 centimeter lång får kjolen vara för att ge rabatt.
Max 38 centimeter lång får kjolen vara för att ge rabatt.

Kvinnor köar för att mäta kjollängden.

Är den tillräckligt kort betalar man halva priset till nöjesparken.

Många rasar nu mot kampanjen i Kina.

Nöjesparken Guilin Merryland Resort i Guangxi har lanserat en kampanj som de kallar "Love Miniskirts". Kampanjen går ut på att kvinnor med kort kjol betalar 9 dollar i inträde, halva det ordinarie priset. Det skriver bland annat den australiensiska nyhetssajten adelaidenow.

Kjolarna mäts vid entrén

Kvinnlig personal står vid ingången och mäter kjolarna med måttband, rapporterar Shanghai Daily. Parkens ansvarige manager Li Wenxing säger till tidningen att målet med kampanjen är att uppmuntra kvinnor att visa upp sin skönhet på sommaren. Han tillägger att kampanjen har varit en succé tidigare år och att antalet besökare i parken har ökat.

Oskulder fick fritt inträde

Kampanjen har mötts av kritik i Kina, framför allt av lokalbefolkningen i Guangxi. Många tycker att det är förkastligt att parken uppmanar kvinnor att bete sig erotiskt, i syfte att själva tjäna mer pengar.

Detta är inte första gången kvinnor får kontroversiella rabatter vid evengemang i Kina. Förra året erbjöds oskulder fritt inträde till en festival i Liuyang, rapporterar Huffington Post.

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Resa | Kina