Experterna: Därför älskar vi Miami

Miami är stekhett hos svenskarna Experterna: Därför är det så populärt Så ska du tänka för att fynda resan

Miami är hetare än någonsin för oss svenskar.

Aftonbladet Resa bad experterna ta reda på varför – och tipsa om hur man kan fynda de billigaste resorna just nu.

– Det är fantastiska stränder ett stenkast från restaurangerna, säger Karin Starkman Ahlstedt på Ticket.

Reseguider - Ladda hem och ta med - Aftonbladet

Varmt klimat, nära till pulserande promenadstråket vid Ocean Drive.

Miami och framförallt området kring South Beach är hetare än någonsin för svenskarna.

Aftonbladet Resa tog en koll med experterna på resebolagen om varför vi faktiskt älskar Miami och hur man ska tänka om man vill komma så billigt undan som möjligt på resan till den amerikanska sydostkustens solpärla.

”Bra kvalité på maten”

– Det finns fantastiska stränder ett stenkast från barer, cafeer och restauranger. En annan anledning till popularitetet hos svenskarna är shoppingen, atmosfären med karibiska inslag, säger Karin Starkman Ahlstedt på Ticket och tillägger:

– Andra parametrar är givetvis klimatet och möjligheten till utflykter. Du kan enkelt ta dig vidare från Miami till exempelvis Orlando och Key West. Ett annat populärt val är kortkryssningar på tre till fyra dagar till den karibiska ö-världen från Miami.

En annan detalj är flygtiden, som är förhållandevis bra för att vara till USA.

– Det tar tio timmar med direktflyg eller 14 timmar med mellanlandning beroende på hur lång den är och vart du mellanlandar. Barnfamiljerna gillar Miami och Florida. Det finns allt, fina stränder, bra kvalité på maten och man känner sig alltid välkommen, säger Lina Eklund på Resia.

”Något för alla”

– Kombinationen av bra väder, fina stränder, massor att se och göra samt att det är en storstad med allt vad det innebär. Dessutom skönt avslappnad atmosfär, säger Magdalena Öhrn på Ving.

– Miami har något för alla oavsett ålder eller smak – pensionärer, par och barnfamiljer lockas alla hit av olika saker. Det är en vibrerande storstad med palmkantade gator, du har de pudervita stränderna, och samtidigt shopping, restauranger och nöjen i överflöd, säger Jennie Boström på Apollo.

”Coolt och hippt”

Populäraste området för oss svenskar enligt statistiken är given: det handlar om klassiska South Beach.

– Du har nära till promenadstråket vid Ocean Drive och det finns massvis med restauranger och barer i närheten, säger Karin Starkman Ahlstedt.

– South Beach är coolt och hippt. Bland barnfamiljerna ser vi att Mid Beach blir mer populärt. Där är det betydligt lugnare. Det har blivit mer och mer populärt de senaste åren där det också satsas på designhotell, säger Lina Eklund.

Knepen för billigaste resan till Miami

Miami är alltid hett för oss svenskar.

Men hur ska man tänka för att komma så billigt undan och vad är de lägsta priserna just nu?

Experterna ger sina bästa tips.

Karin Starkman Ahlstedt, Ticket:

Så hittar du billigaste resan till Miami:
– Det finns flera knep. Dels så ska du vara ute i god tid, ju närmare avresan, desto dyrare blir det. Passa på att fynda under flygbolagens kampanjperioder under augusti och januari. Då hittar du billigare flygbiljetter till USA.
– Sedan, för att få ner hotellkostnaden, så kanske man inte behöver bo precis vid stranden. Ta ett hotell som ligger lite längre bort, och hyr en bil i stället för att upptäcka de olika platserna.

Billigaste resorna just nu:
Flyg, 15-23 november: 3 704 kronor
Flyg 15-22 november: 4 128 kr
Flyg + hotell, samma tidsperiod. 3-stjärnigt hotell: 6 674 kr. 4-stjärnigt hotell: 8 886 kr.

Lina Eklund, Resia:

Så hittar du billigaste resan till Miami:
– På grund av så pass hög konkurrens har priserna på flyg till Miami sjunkit rejält det senaste året. Det man ska tänka på för att komma billigare undan är att undvika högtider som exempelvis jul och påsk. Även Springbreak (vårlov) med den största peaken 4-20 mars. Då är det extremt mycket folk på exempelvis South Beach, och inget att rekommendera för barnfamiljer.
– Håll ögonen öppna för kampanjer strax efter sommaren och strax efter nyår. Personligen tycker jag att mars och april är bra med ett väldigt trevligt klimat.
Billigaste resorna just nu:
8-15 februari 2017: 1 vecka för 7 000 kronor, två-stjärnigt hotell. North Beach,
8-15 februari 2017: 1 vecka för 9 380, 3-stjärnigt hotell, South Beach.

Jennie Boström, Apollo:
– Som tumregel ska man vara ute i god tid för att hitta billiga flygbiljetter. Om man kan undvika lov- och helgperioder som bokas upp snabbt kan man komma undan billigare.

Billigaste resorna just nu:
Miami Beach 20-30 januari 2017. Flyg med SAS och 3-stjärnigt hotell från 11 441 kr per person.
Kryssning från Miami 13-21 januari 2017 med en natt i Miami innan kryssning, flyg med SAS från 12 826 kr per person

Magdalena Öhrn, Ving:

Så hittar du billigaste resan till Miami:
– Ju tidigare man bokar desto billigare flyg. Hotellen är billigast under hösten. Sen så klart också när bolagen har kampanjer ofta rätt aggressivt direkt efter sommaren. Dyrast är det vid jul och nyår och sen januari till april. Flygpriserna är också dyrare från midsommar till mitten av augusti.

Publisert:

LÄS VIDARE