Hetaste hotellen för ”Fifty shades”-fans

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: 17500 kronor kostar ”Fifty shades”-paketet i Edinburgh.

Fifty Shades of Grey

Miljoner kvinnor och män världen över har de senaste åren gått till sängs med Anastasia Steel och Christian Grey, karaktärerna i succéromanen "Fifty Shades of Grey".

Nu har filmen världspremiär – och en rad hotell hakar förstås på trenden och erbjuder allt från njutningspaket till "Red room of pain"-cocktails.

Världspremiären av filmen "Fifty shades of Grey", lagom inför Alla hjärtans dag, har fått enorm uppmärksamhet och antalet förhandsbokade biobiljetter har slagit alla tidigare rekord. Bara i Sverige har över 125000 personer redan bokat plats i salongen.

Foto: Brittiska författaren E.L. James har skrivit ”Femtio nyanser...”-trilogin.

Det nyväckta intresset för Ana och Christians erotiska lekar som hämtats ur E.L James formidabla romansuccé – med över 100 miljoner sålda böcker – gör också att den som längtar efter en sexig hotellweekend med extra allt fått mer än på länge att välja på.

Men det är inte framförallt hotell i Seattle (staden varifrån Christian Grey styr sitt imperium) som har pusslat ihop Fifty Shades-paket, den som är lockad kan välja mellan städer som Edinburgh, Miami, San Francisco, New York...

Allt och lite till

Värstingvarianten bland dem alla står dock just ett Seattle-hotell för. The Edgewaters extra-allt-och-lite-till-paket, döpt till "No Grey area", innehåller bland annat helikoptertur över staden, tillgång till en Audi R8 Spyder (Christian Greys favoritbil), Bollinger Rose champagne (Anastatias favorit), en Kama Sutra-bok, aptitretare med garanterat (?) afrodisiaka och förstås ett überlyxigt rum. Kanske coolt, men mest häpnadsväckande är nog ändå prislappen, 14000 dollar (ungefär 120000 kronor) sägs hotellet vilja ha.

Foto: Audi R8 ingår om du bokar lyxpaketet på The Edgewater i Seattle.

Tio andra erbjudanden

Andra erbjuder aningens rimligare njutningspaket – här är tio av dem.

Nira Caledonia hotel, Edinburgh, Skottland

Här serveras välkomstchampagnen tillsammans med en liten svart låda med fluffiga handklovar, en fjäderkittlare, chokladdoppade jordgubbar, en ögonbindel, en Christian Grey-slips och lite annat smått och gott som kan komma till pass under en sexig weekend på det här boutiquehotellet.

Foto: Chokladdoppade jordbuggar ingår i Edinburgh.

En butler står stand-by dygnet runt,  rumsservice-menyn utlovas innehålla även afrodiasaka-ingredienser och aromaterapi-massage på rummet ingår. Paketet säljs under namnet "50 plaids of Wa-hay" (vilket artikelförfattaren gått bet på att översätta).

Pris: Två nätter, inklusive frukost, en specialmiddag: 1300 pund, cirka 17500 kronor. Sugen på ett champagnebad? Inga problem, det är ert för 27000 kronor.

B Ocean Resort, Fort Lauderdale, Florida

Även här dyker en grå sidenslips upp, i sällskap av en flaska Pouilly Fumé, ost, frukt och vad hotellet beskriver som ett "sensuellt kärlekspaket", för paret som bokar "Fifty Shades of B". Vill man vara ännu mera boktrogen lägger man till en halvtimmes helikoptertur längs stranden för ytterligare cirka 1800 kronor per person.

Pris per natt: cirka 3000 kronor, minimum två nätter.

Foto: Lyxsvit och biobiljetter till filmen ingår på Eden Roc.

Eden Roc, Miami Beach, Florida

Lyxsvit, champagne, chokladdoppade jordgubbar, "Red room of pain"-drink, en specialtillverkad stör-ej-skylt och en uppsättning lite lagom sexiga "leksaker". Det får den som bokar det här lyxiga Miami Beachhotellets 50 nyanser av romantik-paket. Plus biobiljetter om man först vill gå och se filmen för att få lite extra inspiration...

Pris per natt: 840 dollar, cirka 7400 kronor, minimum två nätter.

Eventi hotel + Ink48, New York City, New York

Två av hotellkedjan Kimptons hotell på Manhattan i New York, det ena i Chelsea och det andra i Hell´s Kitchen erbjuder identiska "50 Shades of Grey"-paket. På rummet serveras champagne i kombination med ätbara saker som avokado, ostron, choklad och bananer, samt massage.

Dessutom ingår här inte bara en slips, utan ett helt "bondage kit". Den som trots allt vill lämna rummet har gratis entré till stadens Museum of sex, och rabatt i några stora underklädesaffärer.

Pris: från 660 dollar natten (cirka 5800 kr)

Foto: Piska och annat att leka med i Hotel Divas paket.

Hotel Diva, Kensington Park och Hotel Union Square, San Francisco, Kalifornien

Personality Hotels-trion har gjort sin egen variant, och lanserar ett Grey-inspirerat erbjudande under namnet ”Shades of Women...Come Again". Här hålls inte igen på något – hugade gäster som bokar paketet får även den diskret, svart låda innehållande massagestav, piska, kondomer, handklovar och lite andra småsaker att leka med. Den som möjligen har lite dåligt samvete över det hela kan trösta sig med att för varje bokning skänker hotellet en slant till bröstcancerfonden.

Pris: rum från 150 dollar natten (cirka 1300 kr), specialpaketet 150 dollar extra.

Foto: Dakota Johnson och Jamie Dornan har huvudrollerna i filmen.

Mer i Seattle, Washington

Det är ju i Seattle det mesta händer, men förutom The Edgewaters megaspecial, verkar stadens hotell inte riktigt ha hakat på hajpen runt Ana och Christian.

Hyatt at Olive 8 har ett oskyldigt erbjudande som inte innehåller mer än en Grey-inspirerade cocktail och lite snacks, plus en specialkarta för gäster så att de lätt kan hitta till bokens olika platser. Som till the Escala, byggnaden där Christian Grey bor i boken. Hit vallfärdar fansen dagligen, och antalet brev som anländer till byggnaden sägs vara astronomiska. Detsamma gäller priset på lägenheter, som sägs ha stigit med 75 procent sedan 2010.

The Heathman, Portland, Oregon 

Enda hotellet som finns med i boken, livligt frekventerat av bokens karaktärer med återkommande möten i hissen, baren, restaurangen... The Heathman är även med i filmen, och kvalificerar sig därmed som det ultimata 50 shades-hotellet, vilket man naturligtvis är noga med att påpeka. Men här serveras inga småsexiga paket på rummet, utan istället en veckolång, lyxig rundtur till flera hotell i Oregon, med mat, massage, exklusiva viner, champagne, öppna brasor och en rad aktiviteter och shopping.

Pris: 7500 dollar (cirka 66000 kronor).

Foto: ”Fifty shades of grey” har Sverigepremiär fredag 13 februari.
Publicerad:

MER OM RESA