Fem hemsökta hus att hyra på halloween

Runt jorden finns flera platser som sägs vara hemsökta.
Runt jorden finns flera platser som sägs vara hemsökta.

Runt om jorden finns det hus, hotell och områden där det rapporterats om övernaturliga saker som spöken. Oavsett om du tror på spöken eller inte så kan dessa boenden passa perfekt för en riktigt kuslig upplevelse under halloween.

I slutet av oktober är det dags för årets läskigaste högtid, halloween. Vissa nöjer sig med att dekorera pumpor, klä ut sig till någonting läskigt eller kanske titta på en skräckfilm. Men vill du ha en extra spöklig helg kan du besöka ett hemsökt hus. Vad sägs om en karantänstation där hundratals personer dött, eller kanske en hemsökt herrgård? Här är semesterhusexperten Homeaways fem tips till riktigt läskiga hus att besöka under halloween.

Hemsökt herrgård i Småland

I Småland ligger Toftaholm Herrgård och en gång i tiden bodde där en ung dräng vid namn Matts. Han var kär i godsägarens dotter, och när hon gifte sig med en annan man så dog den hjärtekrossade Matts på herrgården. Vissa menar att han slutade äta, andra att han hängde sig i rum 324 på godsägarens dotters bröllopsdag. Enligt Homeaway har gäster hört konstiga ljud och dörrar och fönster ska ha stängs av sig själva. Herrgårdens personal menar dock att Matts är ett snällt spöke som kan skymtas på vinden men som inte stör gästerna.

Toftaholm Herrgård sägs vara hemsökt av en man med ett brustet hjärta.
Toftaholm Herrgård sägs vara hemsökt av en man med ett brustet hjärta.

Bo i en ombyggd karantänstation i Australien

Den forna karantänstationen Q Station i Sydney, Australien, har en mörk historia. Den byggdes 1832 för att sätta sjuka personer i karantän och flera hundra personer dog på platsen av sjukdomar som scharlakansfeber, smittkoppor, tyfus och kolera. I dag sägs platsen vara en av världens mest hemsökta och det anordnas populära spökvandringar i den forna karantänstationen. En kontrast till det spöklika är att det även anordnas bröllop och konferenser i renoverade rum med vacker utsikt.

Här dog hundratals personer när platsen var en karantänstation.
Här dog hundratals personer när platsen var en karantänstation.

Brittiska hotellet där det spökar

The Black Swan Hotel i Helmsley, North Yorkshire, hemsöks av flera spöken. Gäster har sett en välklädd gammal man, en kvinna i lång, vit klänning som står vid en bar, och ett par ben utan kropp. Här kan du spendera halloween, om du vågar.

Brittiska The Black Swan Hotel sägs husera flera spöken.
Brittiska The Black Swan Hotel sägs husera flera spöken.

Gå i Draculas fotspår

Vlad III Dracul, även känd som Vlad pålspetsaren, sägs vara inspirationen till vampyren Greve Dracula. Den rumänske fursten levde på 1400-talet och man tror att han föddes i staden Sighișoara i Transsylvanien, där du nu kan hyra en lägenhet nära stadens klocktorn från 1400-talet. Vem vet, kanske går du i pålspetsarens spår under en halloweenhelg i Sighișoara.

I Sighișoara kan du gå i Greve Draculas fotspår.
I Sighișoara kan du gå i Greve Draculas fotspår.

Bo vid en spökstad i USA

Big Bend nationalpark i Texas, USA, är en park känd för vandring, friluftsliv, och spökstäder. Det finns öken, floder och bergslandskap i nationalparken, och förr skedde gruvdrift i området. I dag är gruvorna övergivna och kvar blev spökstaden Terlingua. En mil från den gamla spökstaden ligger dessa bostäder byggda av återvunna containrar, perfekt för den som vill fira halloween i spökmiljö utan att behöva sova i ett hemsökt hus.

I denna öken finns en hel spökstad.
I denna öken finns en hel spökstad.
Publisert:

LÄS VIDARE