Intresset för rymdresor fördubblats – nu släpps fler biljetter

Av: 

Jennifer Berg Eidebo

Richard Branson vill vara först med att arrangera rymdresor för turister.
Richard Branson vill vara först med att arrangera rymdresor för turister.

Rymdresor

Allt fler vill resa ut i rymden.

En av arrangörerna som planerar rymdresor för turister är Virgin Galactic, som nu har tagit emot mer än dubbelt så många intresseanmälningar jämfört med förra året.

Nu planeras ännu ett biljettsläpp.

Flera företag tävlar om att vara först med att arrangera rymdresor för turister. Ett av dessa är Virgin Galactic, som miljardären Richard Branson står bakom. Nu planerar företaget att släppa fler biljetter till dess första rymdresa, skriver Independent.

För att få åka på den första turistresan till rymden med Virgin Galactic får människor registrera intresse. Nu meddelar företaget att de tagit emot nära 8 000 intresseanmälningar, nära dubbelt så många jämfört med september 2019.

De som har registrerat intresse hamnar nu på en väntelista inför att nästa omgång biljetter släpps. För att hamna på väntelistan måste personerna betala en deposition på 1 000 dollar, cirka 9 750 kronor, som är återbetalningsbar. 600 biljetter har redan sålts.

Platsreservationen kallas för ”One small step” och att sedan bekräfta bokningen ”One giant leap”.

– ”One small step” hjälper oss bestämma och bygga förtroende i vår direktförsäljning, liksom att säkerställa att de som är mest angelägna om att göra reservationer kan kan göra det så snabbt som möjligt, säger Stephen Attenborough, commercial director vid Virgin Galactic.

Förberedelserna igång

Virgin Galactic har börjat förbereda sig för att starta verksamheten i Spaceport America i New Mexico efter att ha utvecklat och testat sitt rymdskepp i flera år. Målet med den första rymdresan för turister är att nå en höjd som gör att passagerarna kan uppleva tyngdlöshet och samtidigt se jordens krökning.

De biljetter som redan har sålts kostade 250 000 dollar styck, enligt Independent. Hur mycket de nya biljetterna kommer att kosta, eller när de släpps, är ännu oklart.

– Vi är uppmuntrade av den pågående och ökande efterfrågan från hela världen för personliga rymdresor, säger Stephen Attenborough.

PODD: Så stoppas asteroider – från att träffa jorden

I nyhetspodden Aftonbladet Daily pratar vi om asteroider med rymdforskaren Jan-Erik Wahland.

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify

Eller ⬇️ klicka på PLAY-knappen

Publisert:

LÄS VIDARE

Miljardärens drag för att åka ut i rymden

ÄMNEN I ARTIKELN

Rymdresor

Virgin Galactic

Richard Branson

Rymden