Victoria följer trenden - tar hemester i sommar

1 av 3 | Foto: Lotte Fernvall
Ett semester-snapshot från Daniel och Victorias sköna strandvistelse på Copacabana i Rio de Janeiro, Brasilien. Men nu är det slut på utlandssemestrandet för kungligheterna.
RESA

Pompa och ståt på Victoriadagen.

Men sen blir det lugn hemester för Victoria

Kronprinsessan följer trenden och stannar i Sverige i sommar

I morgon firar Victoria och Daniel Victoriadagen på Öland tillsammans med övriga kungafamiljen. Kronprinsessan kommer precis som vanligt att ta emot folkets jubel ackompanjerat av flaggviftning och salut.

Sommarstuga i Acktjära

Efter Ölandsvistelsen brukar semestern firas utomlands. Saint Tropez på franska rivieran är ett kungabarnens favorittillhåll, men i år blir det med största sannolikhet ändring på det.

– Victoria och Daniel planerar att umgås med Daniels föräldrar Ewa och Olle Westling någon vecka i sommar. Då samlas familjen alltid i Acktjära i Hälsingland. Där har familjen Westling sin sommarstuga, säger Aftonbladets hovreporter Jenny Alexandersson.

Acktjära är en liten ort med 60-talet invånare utanför Bollnäs. Bara ett stenkast från Westlings bor Åsa Jinder och en handfull bandyprofiler, bland annat Bollnäs a-lagstränare Hans Åström. Det blir frisk luft och knätofsar, kanske till tonerna av folkmusik för Victoria och Daniel.

Stockholms skärgård och Båstad

Att Victoria och Daniel tar hemester beror inte på finanskrisen och den dalande kronkursen, något som tvingat många andra svenskar att ligga lågt. Nej, sådant bekymrar inte hovet. Anledningen är sannolikt att paret vill ta det lugnt efter njurtransplantationen som Daniel genomgick i våras.

– Victoria och Daniel kommer säkerligen även att hälsa på Victorias bästa vän Caroline Kreuger som nyligen köpte en villa i Stockholms skärgård. De tillbringade många lata dagar vid huset förra året, säger Jenny Alexandersson.

– Vissa somrar åker paret dessutom till Båstad för att hälsa på Daniels gode vän och affärskollega Erik Paulsson.