Reggae, rom – och perfekta stränder

Långa vita sandstränder, lugnt turkost hav och grönskande regnskog. Jamaica är en stor ö och det märks på variationen av det som finns här. Du hittar länkar för nedladdning av resguiden i botten av artikeln.

Ladda ner guiden till din Iphone (pdf, 2,4 MB)

Jamaica har länge lockat kryssningspassagerare och all inclusive-resenärer till Montego Bay och Ocho Rios, men lite mer alternativa Negril har kommit med stormsteg och har snabbt blivit svenskarnas favorit.

För den som har råd att spendera lite finns det mängder att se och göra på ön när man tröttnat på att lata sig på perfekta sandstränder. Till havs väntar dykning, fiske och paddling – eller en katamarantur med rom och reggae. Upplev otroliga solnedgångar i Negril, eller ge er ut på en utmanande vandring till något av de fantastiska vattenfallen.

Men  framförallt – njut av Jamaicas verkliga attraktioner: folket, maten och musiken. Roligare och vänligare människor får man leta efter, skriver journalisten Lotta Zachrisson som guidar till ön. Och det jamaicanska köket är så varierat att det är svårt att hinna prova allt spännande.

Och även om man inte lyckas ta sig bort från det mest turistiga – men försök gärna! – går det faktiskt att få en lokal känsla på Negrils långa sandstrand.

Välj ett av de små skjulen till beach-barer, köp en Red Stripe och grillad jerk-kyckling, och slå dig ner med tårna i sanden. Det är inte så dumt det!

Några av rubrikerna:

  Resa hit & runt

  Lär känna Jamaica

  Stränderna

  Boende i Negril - Montego Bay - Ocho Rios

  Drinkar och barer

  Lokal mat – och restauranger

  Naturupplevelser

  Till havs!

  Shopping & marknader

Resguiden till Jamaica består av 20 A5-sidor och publicerades i november 2013.
Plus-prenumeranter laddar förstås ner guiden utan kostnad!