Guide: Moseldalen

Av: 

Zendry Svärdkrona

Resa | Tyskland

Åka hit & runt

Flyg: Ryanair flyger till Frankfurt Hahn - den flygplats som ligger närmast Moseldalen - från Skavsta, Göteborg och Malmö. Fr cirka 600 kr t/r. Flygplatsen ligger cirka 20 km från vinstaden Zell. Flygbussar finns, men de är inte anpassade till de svenska flighterna. Vissa hotell ordnar själva transfer, hör efter när du bokar. Det finns gott om taxi- och hyrbilar på flygplatsen.

www.ryanair.com

www.hahn-airport.de

Buss: Flera bolag har bussresor till Mosel. Wiresor har till exempel vinskörderesor i oktober för 7 765 kr med halvpension. 7 dagars bussresa i Moseldalen med Ölvemarks med avresa från Malmö kostar cirka 3 500 kr.

www.wiresor.se

www.olvemarks.se

Bo

Gott om hotell, pensionat och privata rumsuthyrare. Dubbelrum från cirka 350 kr. Bra sajter att leta boende på:

www.hotelguide.de

www.bed-and-breakfast.de

Äta/dricka

Middag för två med vin och kaffe kostar 250-350 kr. De flesta matställena erbjuder rätter som schnitzel, korv, potatissallad och kallskuret. Portionerna är generösa. På de många uteserveringarna kan du köpa vin för 15 kr glaset.

Göra/uppleva

Åk båt, besök en vinodling, titta på slott och borgar, strosa i romantiska byar, cykla, upptäck universitetsstaden Trier, ta ett termalbad i Bad Bertrich, med mera. Tänk på att boka besök på de bättre vingårdarna i god tid. Du kan vända dig till den lokala turistbyrån för att få tips om vingårdar eller köpa en bok med adresser.

Shoppa

Vin, vin och åter vin. Utbudet av vita viner är i stort sett obegränsat och finns att köpa överallt, från cirka 35 kr/flaskan. Tänk på att nästan alla affärer, utom de på flygplatserna eller i anslutning till bensinstationer, är stängda på söndagar.

Hitta rätt vinfestival

Klicka på kalendern (Mosel-Veranstaltungen 2004) och välj datum eller ort:

www.mosel-reisefuehrer.de

Snabbfakta

Soliga sluttningar gör vinet sött

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Resa | Tyskland