Spana in världens 10 galnaste kryssningar

1 av 10 | Foto: JENNI KONRAD/FLICKR
Kryssa naken med 3000 andra i Karibien.
RESA

Antingen bokar du en helt vanlig kryssning – solar, badar, äter gott, drar i en och annan enarmad bandit. 

Eller så låter du resan bli… ska vi säga annorlunda?

Här är världens tio galnaste kryssningar.

Näck på däck

Lämna vardagsbestyren, sorgerna och kläderna hemma. Köper du en biljett med Nude Cruise är det naket som gäller.

Enligt researrangören Bare Necessities Tour & Travel finns det inget bättre sätt att hitta nya vänner och bli fri från sina kroppsnojor på än att semestra i bara mässingen.

Största evenemanget heter The Big Nude Boat– 3000 nakna människor på ett och samma skepp. Färden går till Karibien.

www.cruisenude.com

Kryssa på heltid

Här har vi fartyget där passagerarna bestämt sig för att göra kryssningen till en heltidssysselsättning. De har helt enkelt flyttat in permanent i en av fartyget The Worlds 165 lyxiga lägenheter. Båten är ständigt på väg någonstans och tillsammans upptäcker grannarna världens allra vackraste hörn. En minst sagt speciell livsstil.

www.aboardtheworld.com

Klä dig i läder till middag

Ett helt skepp fullt av festande MC-knuttar, låter det lockande?

High Seas Rally är en av världens största motorcykelträffar ombord på ett skepp. Utan några vroomande motorcyklar förvisso, men skäggen, tatueringarna och ölkaggarna kan du definitivt räkna med.

Dresscode under stora bankettmiddagen: Läder, såklart. Nästa färd går till Mexiko, via Jamaica.

www.highseasrally.com

Bättre än syslöjden

Låt naturen i Alaska, Mexiko eller Australien locka fram din inre lapptäcksmakare! På Quilt Cruises fartyg samlas lappfanatiker från hela världen och kryssningarna bjuder på allt från lapptäcksseminarium, coachning av prisade lapptäcksexperter och, förstås, syjuntor så det står härliga till. Om resorna mest attraherar damer i övre medelåldern? Jo. Så är det.

www.quiltcruises.com

Actionäventyr till sjöss

Att kryssningar mest handlar om att ligga platt på en solstol under tiden ombord hör till historien, i dag tävlar kryssningsföretagen om att erbjuda så galna aktiviteter som möjligt. Och frågan är om inte Royal Carribeans skepp Oasis of The Seas vinner.

Fartyget har både en rejäl klättervägg, två surfsimulatorer, en löparbana, en basketbollsplan, en isrink och, bäst av allt, en nio däck hög och 25 meter lång linbana.

www.royalcaribbean.se

96 timmars megaparty

Det finns partybåtar – och så finns det Groove Cruise, världens största flytande dansmusikfestival. Tusentals partysugna ungdomar som dansar, och festar stenhårt, tillsammans i fyra dygn.

Evenemanget är känt för att vara en av de vildaste festerna man kan hitta på ett fartyg, vilket inte säger lite.

Sugen? Nästa resa är i oktober och fartyget kommer att gå från Los Angeles till La Catalina, Mexico. 

www.thegroovecruise.com

Kryssningen med klös

Gillar du katter? Alltså, verkligen älskar dem så mycket att du gärna pratar om dem under dygnets alla vakna timmar, tycker att det låter kul att delta i kattskattjakter och fototävlingar där motiven, såklart, är dina jamande älsklingar därhemma? Då kommer en Meow Meow Cruise vara något för dig!

Ironiskt nog måste kissarna själva stanna hemma, djur är inte välkomna ombord. Nästa resa går runt i Karibien.

www.meowmeowcruise.com

Inte en drink i sikte

Gigantiska fett- och sockerdrypande bufféer och all you can drink i baren? Glöm det.

På Holistic Holidays at Seas kryssningar i Karibien är det avgiftning och att komma i form som gäller. En hel båt full av hälsofreaks som dagarna i ända ägnar sig åt solhälsningar, massmeditation och olika typer av träning. Hysteriskt eller bara galet nyttigt, det är frågan. Och just det – i restaurangen serveras bara veganmat.

www.atasteofhealth.org

Fartdårefartyget

Fartyg med vattenrutschbanor finns det gott om, men Carnival Sunshines största attraktion Speedway Splash, där passagerarna kan tävla mot varandra i två parallella 72-metersbanor, bräcker nog de flesta. I alla fall när det gäller att komma upp i fart och att locka fram passagernas tävlingsinstinkter.

Lägg till att det också finns ett helt gäng andra bisarrt stora och blöta galenskaper på båten.

www.carnival.com

Kryssa rekordlänge

Om en vanlig jorden-runt-kryssning på runt 90 dagar känns futtig – boka in dig på Oceania Cruises 180-dagars! Under färdens gång kommer ni att göra inte mindre än 89 stopp, 47 av dem på platser som är med på Unescos världsarvslista.

Priset för billigaste hytten är cirka 270000 för den som bokar snabbt – då ingår mat, dryck, dricks och en hel del utflykter på land.

www.oceaniacruises.com

Johanna Paues

ARTIKELN HANDLAR OM