Blågul anstormning – efter Zlatans flytt

Publicerad:
Uppdaterad:

Zlatan Ibrahimovic

Bokningarna ökar lavinartat ”En magisk effekt”

1 av 2 | Foto: Foto: Andreas Bardell
Zlatan Ibrahimovic.

Zlatan Ibrahimovic är klar för Manchester United.

Då bokar svenskarna Englandsresor som tokiga.

– Varje gång han byter klubb blir det rusning. Zlatan har en magisk effekt, säger Karin Starkman Ahlstedt, pr- och kommunikationsansvarig hos Ticket.

Efter månader av spekulationer är det nu klart att Zlatan Ibrahimovic, 35, fortsätter karriären i engelska Manchester United.

Svenskens nya klubbval får resebranschen att jubla.

– Vi såg det i Milano, Barcelona och Paris. När Zlatan gick till klubbarna var trenden tydlig, svenskarna åkte till dessa städer i mängder, säger Karin Starkman Ahlstedt.

”Trycket kommer späs på av Zlatan”

Hon spår att England, med London i spetsen och Manchester som raket, blir höstens mest populära weekend-resmål.

– Det tror jag definitivt! Redan i våras såg vi en ökning tack vare det svaga pundet, nu har det sjunkit ännu mer och trycket kommer späs på av Zlatan.

Är det läge att boka sin Englandsweekend redan nu, tror du?

– Det är definitivt läge att börja titta om man är sugen på en weekend i Manchester. Ju närmare man kommer avresa, desto dyrare blir det. Jag tror inte det kommer dröja särskilt länge innan de mest populära datumen börjar bokas upp.

Ökningen: 40 procent

Även Ving, som erbjuder färdiga paket till Premier League med hotell och matchbiljetter, ser en omedelbar ”Zlatan-effekt.

Informationchef Magdalena Öhrn:

– Det råder verkligen Zlatanfeber i Sverige. Jag tittade på våra bokningssiffror vid lunchtid idag (fredag reds. anm) och 40 procent av resorna till Manchester Uniteds matcher bokades igår efter beskedet. Jag tror att resorna kommer att bokas upp fort, säger hon.

Tre matcher i Manchester du inte bör missa – se nedan.

Publicerad:

LÄS VIDARE

MER OM RESA