Kändisarna: ’Här är våra favoritstränder’

RESA

Profilerna om sina strandpärlor i världen

Foto: Kennet Andersson, Björn Ranelid och Gry Forssell har sina favoritstränder runt om i världen, se dem nedan.

Franska rivieran, Tobago och Sardinien.

Där har ni några av världens bästa stränder – om tre kända profiler får välja.

– Klart vatten och perfekta vågor, säger Gry Forssell om sin favorit.

När reseindustrins Oscarsgala avgjordes tidigare under hösten hamnade ett europeisk resmål på förstaplats när det handlar om den bästa ”strand-destinationen”.

Bäst i klassen i World Travel Awards blev Algarve i Portugal.

När tre kända profiler får tipsa om sina bästa stränder runt om i världen – så platsar inte Algarve – då handlar det i stället om franska rivieran, en förtrollad ö i Karibien och en pärla i Medelhavet. Se deras favoriter nedan.

✓ Här är kändisarnas favoritstränder:

✓ Björn Ranelid, författare:

– Stranden i Antibes är underbar, det finns också fantastiska stränder i Thailand. Men Antibes får det bli, där sprang jag på slingan längs vattnet. Fem härliga kilometer.

✓ Gry Forssell, programledare:

– Det är nog Blue Haven på Tobago, en liten u-formad strand med perfekt klart vatten och perfekta vågor. Jag och Alex var ju där strax efter 11 september, så inga amerikaner vågade resa. Vi var helt ensamma kändes det som, lite spöklikt men ändå fantastiskt.

✓ Kennet Andersson, före detta fotbollsstjärna och VM -94-hjälte:

– Det är inget som ligger högt upp på prioriteringen för mig, men Sardinien i Italien är väldigt fint att åka till. Där får du både fantastiskt vatten, stränder och den där italienska maten och upplevelsen också.

ARTIKELN HANDLAR OM