5 måsten i Singapore

Publicerad:
Uppdaterad:

Resa

Singapore sling, nattsafari och opera

Pytteriket Singapore är inte större än halva Öland – och är mest känt för sina förbud.

Men här finns storstadspuls och sevärdheter så att det räcker och blir över.

Här är 5 måsten i ”Lejonstaden” vid Malackasundet.

Foto: Johan Furusjö

1 Raffles hotel

Raffles är ett av stadens dyraste hotell, men framför allt Singapores mest kända turistattraktion. Det var här som drinken Singapore sling uppfanns, och turisterna väller hit i massor för att ta en ”sling” i baren med skön kolonialatmosfär.­ Jordnötterna – som du skalar själv – är gratis, vilket är allt annat än sant för den ­rosa cocktailen som lockar hit allt folk. Turistfälla, ­javisst – men ett måste är ett ­måste?…

Foto: ap

2 Nattsafari

Singapore Zoo är en ypperlig djurpark som framför allt är känd av en anledning – night safari. Bege dig ut till fots genom 40 hektar tropisk djungel och håll utkik efter hundratals exotiska djur. Jättekul! Öppet 19.30–midnatt, inträde cirka 100 kr.

www.nightsafari.com.sg

Foto: singapore tourism

3 Havslejon och Opera

Vid inloppet till hamnen kan du se både en gammal och en ny symbol för Singapore. Den vita Merlion-statyn som är hälften fisk och hälften lejon är den klassiska symbolen för Singapore. Promenera sedan över bron och spana in det fem år gamla operahuset Esplanade – ­Theatres on the Bay, med spejsad arkitektur som påminner om halva durianfrukter.

4 Shoppa elektronik

Singapore är Sydostasiens konsumtionsmecka. En av de flottaste shoppinggatorna är hotelltäta Orchard Road, men vill du hitta något mer unikt eller göra ett och annat fynd kan du bege dig till Little India eller elektronikkomplexet Sim Lim Square. Pruta hårt men vänligt!

5 Chinatown

I en stad där 77 procent av invånarna är etniska kineser är det egentligen helt galet att det finns en speciell kinesisk stadsdel. Men bakom affärsdistriktets skyskrapor hittar du Chinatown, där det är mysigt att strosa runt bland buddisttempel, småbutiker och framför allt, massor av matställen. På matmarknaden Lau Pa Sat kan du äta gott och billigt. Curry-fiskhuvud för 50 kronor, någon?

Publicerad: