120 restips till Vietnam

Vänliga Vietnam har något att erbjuda alla resenärer som kommer hit, vare sig man är backpacker eller lyxresenär. Du hittar länkar för nedladdning av resguiden i botten av artikeln.

Ladda ner reseguiden till din Iphone (pdf 2,9 MB, ingen karta)

Det svåra när man kommer till Vietnam är nog egentligen att välja vart man ska, om man inte har obegränsat med tid och kan resa genom hela landet.

Den som har det kan förstås njuta av storstadspulsen i både Hanoi och Ho Chi Minh City, slappa i vackra kulturstaden Hoi An eller lapa sol i badorter som Mui Ne eller ön Phuo Quoc. Och dessutom kryssa både i Halong Bay och åka båt längs Mekongsflodens snåriga nätverk.

Eller ta sig till ett av de senaste strandresmålen: ögruppen Con Dao med ekolyx, dykning och undersköna stränder. Mer om Con Dao finns att läsa här.

Den som är ute på en mer tidsbegränsad resa får många ledtrådar i den här resguiden, uppdaterad av Lisa Olsson, för att lättare kunna välja ut vilka resmål man absolut inte vill missa.

Några rubriker i guiden:

Resa hit & runt

Hanoi

Ho Chi Minh City

Mui Ne och Phu Quoc

Hoi An och Halongbay

Boende – från budget till bättre

Praktiska fakta

Mat och dryck

Shopping

 Reseguiden till Vietnam består av 24 A5-sidor och publicerades i februari 2014. Detta är en uppdaterad version av guiden publicerad oktober 2011.
Plus-prenumeranter laddar förstås ner guiden utan kostnad!

ÄMNEN I ARTIKELN