Emirates börjar flyga från Stockholm i höst

Foto: Emirates röstas ofta fram som ett av världens bästa flygbolag.
RESA

I höst får Norwegian en tuff utmanare på rutten Stockholm–Dubai.

Emirates, rankat som ett av världens bästa flygbolag, börjar den 4 september flyga dagligen på linjen.

Redan för flera månader sedan ryktades det om att Dubai-baserade Emirates planerade trafik från Stockholm.

Dubai är i dag den fjärde största destinationen i Asien från Sverige (efter Bangkok, Doha och Peking). I fjol reste 31000 resenärer dit, en ökning med elva procent jämfört med 2011, enligt Swedavia.

Norwegian flyger till Dubai tre gånger i veckan nonstop från Arlanda under vinterhalvåret.

I höst kommer antalet platser på sträckan att mer än tredubblas, då Emirates gör entré med en stor Boeing 777-300 med plats för 346 passagerare.

”Sverige är perfekta platsen”

– Efter vår lyckade lansering i Köpenhamn 2011 har vi noga utvärderat alternativ för ytterligare expansion i Skandinavien. Sverige, med sin stabila och växande ekonomi är den perfekta platsen att utöka vår regionala närvaro, säger Tim Clark, vd för Emirates Airline.

–  Vi är mycket glada att Emirates nu börjar flyga mellan Stockholm och Dubai. Det innebär också att svenska resenärer nu får fler möjligheter att kunna resa till populära destinationer i Asien på ett smidigt sätt, säger Michael Persson Gripkow, marknadsdirektör på Swedavia.

Över 200 nya flygplan

Den som är sugen på att åka och shoppa i Dubai kan också glädja sig åt att Emirates tillåter 30 kilo bagage för den som reser i ekonomiklass och 40 kilo i affärsklass.

Emirates har i dag över 200 flygplan i sin flotta – bland annat världens största passagerarplan Airbus 380 – plus beställningar på lika många till.

Nätverket täcker alla världsdelar och totalt över 120 destinationer i fler än 70 länder.

Blir världens största flygplats

Emirates är det andra arabiska bolaget som flyger till och från Sverige. Sedan några år har även Qatar Airways en daglig avgång från Arlanda.

I slutet av oktober ska också den starkt försenade terminalen Dubai World Central invigas på Dubais flygplats. När den är helt blir flygplatsen världens största med kapacitet för 160 miljoner resenärer om året.

Terminalen skulle ursprungligen ha varit klar i mars 2011.

Ladda ner guiden!

Ladda ner resguide till Dubai
 

ARTIKELN HANDLAR OM