Moskva - världens kanske roligaste stad

RESA

Moskva är snabbmatsköer, uttråkade miljonärsdöttrar och Maseratibilar i en salig blandning. Och det är en stad med en nyvunnen självdistans, även om man många gånger måste skrapa lite på ytan för att komma åt den

”Vi tänkte fira restaurangens ettårsdag med ett pengaregn”, förklarade en anställd på restaurangen Café Galleria. ”Vi tänker driva med oss själva och förstärka den bild alla andra har av oss”. Pengaregnsmentaliteten präglar Moskva, och ibland blir det ganska smaklöst. Men aldrig tråkigt. Moskva är kanske världens roligaste stad och tipset är att resa hit medan staden fortfarande är galen – och smaklös.

Frilansreportern Katarina Zeidler är för tillfället bosatt i Moskva och ger oss i denna guide en unik inblick i Moskvabornas liv. Roligt och läsvärt även om du inte planerar att åka hit inom en snar framtid!

Guiden tar upp saker som:

- Viktiga fakta

- Boende

- Måsten

- Mat och dryck

- Lyxiga restauranger

- Kaféer

- Nattklubbar

- Barer

- Utflykter

- Shopping

- Kultur

- Smarta tips

- Metrovett

- Unika upplevelser

Guiden innehåller också praktiska kartor och bilder. Om du är Plus-medlem laddar du hem guiden till din dator utan extra kostnad. Sedan kan du skriva ut guiden och ta med den på resan.

Moskva-guiden består av 20 sidor i A5-format och publicerades 20 augusti 2007.

ARTIKELN HANDLAR OM