Svara rätt i frågesport – flyg gratis

RESA

Ryanairs Sverigechef om biljettpriser, tilläggsavgifter, SAS och framtiden

Gratis flygresor inom två år.

Det är visionen för Ryanairs nye Sverigechef.

Receptet: Låt flygresenärerna svara på quizfrågor.

Erik Elmsäter är ny sälj- och marknadschef för Ryanair i Norden.

Med hjälp av nya annonslösningar kan Ryanair erbjuda gratis flygresor inom två år, tror Ryanairs nya Sverigechef Erik Elmsäter.

- Det finns tusentals sätt att finansiera resorna i stället för att ta ut biljettpriser. Alla resor kommer givetvis inte att vara gratis, men det kommer finnas en möjlighet att flyga gratis med Ryanair, tror Erik Elmsäter.

- Om annonsörerna visste att deras budskap verkligen når ut till kunden, exempelvis via Ryanairs magasin, så skulle annonsörerna vara beredda att betala mer för exponeringen, menar Erik Elmsäter.

Annonsörer ska finansiera flygpriset

Ett förslag som ännu bara är en av Erik Elmsäters idéer är att låta passagerarna svara på quiz-frågor i samband med flygningen. Frågorna ska testa om passageraren verkligen tagit emot reklambudskapet.

– De som är intresserade att flyga gratis skulle kunna erbjudas alternativet att svara på frågor via mobilen. På så sätt tror jag att sex-sju annonsörer skulle kunna täcka flygpriset om de verkligen visste att budskapet nått fram, säger han.

I Eriks idé ingår att resenären angivit sitt mobilnummer på webbsidan i samband med biljettbokningen.

– Men detta är bara idéer just nu. Det finns som sagt tusentals sätt att erbjuda gratis flygresor. Nya annonslösningar är bara ett sätt, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM