”Åre får själen att lysa igen”

Resa | Sverige

Vintermetropolen bjuder på massor av sommaraktiviteter

Åre är vilt, vackert och välkomnande – och det gäller minst lika mycket under sommaren som på vintern.

Följ med till ett äventyrsmecka där energinivån alltid är på topp.

– Forspaddling är helt klart ett äventyr som sticker ut. Och jag kastar mig också gärna utför Åreskutan på en downhillcykel, säger Anna Rydell, 38.

Hon brukar paddla en eller två gånger varje sommar och älskar att bli lite blöt. Det kostar runt 900 kronor för en tur – väl spenderade pengar, enligt Anna.

Hon är född i Ås utanför Östersund och räknar Åre som sitt andra hem. Hit åker hon för att linda lugn runt själen, långt från den hektiska huvudstad hon just nu bor i.

En perfekt sommardag

– Åre har allt. Spännande aktiviteter, en fungerande by, bra shopping, god mat och exotiska drinkar.

En perfekt sommardag för Anna Rydell börjar med en långpromenad med hunden Texas runt Solstigen, som är en gammal vandringsled från den tid då Åre var en kurort.

Den går runt Totthummeln och du får en fantastisk vy över Åreby, Åresjön, Björnen och Kallsjön som ligger på baksidan av Åreskutan.

Hon dricker en latte på Åre Bageri innan hon går hemåt. Senare på dagen cyklar hon och tjejkompisarna till Hembygdsgården för en picknick, för att sedan sätta punkt för kvällen med en liten båttur på sjön, kanske ett kvällsdopp vid badviken på andra sidan Åresjön.

Lättvandrade leder

– Badutflykt till baljorna i Ullån är också fantastiskt. Det är naturliga urholkningar i Ullån (fjällfors under våren och fjällå under sommaren) som rinner ner för hela fjällsidan och mynnar ut i Åresjön, berättar Anna Rydell.

– Och att vandra de lättillgängliga vandringslederna där du med den fantastiska utsikten över Åredalen får din själ att lysa igen.

Caroline Engvall

ANNONS EXTERN LÄNK

Behöver du ett reseintyg? Vi hjälper dig – ingen tidsbokning krävs!

Doktor.se

Publisert:

Aftonbladet

/

Resa

/

Resa | Sverige

ÄMNEN I ARTIKELN

Resa | Sverige

Svenska fjällen

Resa | Vandringsresor

Resa | Åre

MER OM RESA

Magiska vandringsleder och glittrande sjöar

10 höstvandringar – direkt från stationen

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Semestra i Sverige: Tips på bästa reseböckerna