26 nya charterresemål

RESA

Från klassiska resmål som Capri till uppstickare i Turkiet.

1 av 4 | Foto: Santorini har formats av vulkanutbrott.

ITALIEN

Capri

Capri är en ö i södra Neapelbukten. Ett resmål för den som vill shoppa, semestra elegant och äta mat som är prisbelönt. Bäst för semestrande par som inte håller för hårt i plånboken.

Hit åker: Fritidsresor.

Start: 8/5.

Prisexempel: Del i dubbelrum halv­pension, en vecka: 8 448kr.

Amalfikusten

En hisnande vacker kuststräcka norr om Rom, där hotellen finns såväl på lyxiga som på familjevänliga orter. Hyr en bil och upplev stränderna och de små städerna längs kusten.

Hit åker: Fritidsresor.

Start: 8/5.

Prisexempel: Del i dubbelrum med

frukost, en vecka: 6 898 kr.

Pizzo

Lugn stad i Kalabrien på Italiens stövel­spets med en stor familjevänlig all inclusive-anläggning på stranden. Alla gelaterior tror att de gör landets bästa glass, och stoltheten är en gräddig chokladtryffel.

Hit åker: Fritidsresor.

Start: 15/5.

Prisexempel: Del i dubbelrum, en vecka, all inclusive: 7 348 kr.

PORTUGAL

Tavira

Liten fiskarstad på Algarvekusten några mil väster om Monte Gordo, vid floden Gilão. Populär semesterort med fina bad, och med båt nås flera vackra stränder längs kusten.

Hit åker: Fritidsresor.

Start: 25/4.

Prisexempel: Del i dubbelrum,

frukost, en vecka: 4 798 kr.

SPANIEN

Costa de la Luz:

Islantilla, El Portil och El Rompido

Strandremsan kallas ”ljusets kust”, och ligger mellan portugisiska Algarvekusten och spanska Costa del Sol. Orterna ligger vid den västligare delen av kusten. Här finns billigare golfmöjligheter än i Costa del Sol, och utpräglad sol- och badmiljö med fin sand, shopping och nöjen.

Hit åker: Fritidsresor.

Start: 25/4.

Prisexempel: Del i dubbelrum, halvpension, en vecka: 6 348 kr.

Costa Brava:

Tossa de Mar

Klassisk badort med anor från romar- och medeltiden, nio mil norr om Barcelona. Stort utbud av barer och restauranger. Längs kusten finns otaliga stränder av alla sorter, vare sig man föredrar klippor eller sand.

Hit åker: Fritidsresor.

Start: 21/5.

Prisexempel: Del i enrumslägenhet, en vecka: 4 548 kr.

Mallorca:

Santa Ponsa

Santa Ponsas golfklubb är Lill-Babs favoritbana, och orten ligger längs Mallorcas sydkust, ungefär 30 minuter från Palma stad. En modern men lugnare semesterort där både Bill Clinton och prinsessan Birgitta övat puttar och sippat sangria i poolen.

Hit åker: Ving.

Start: 20/4.

Prisexempel: Mellan­klass en vecka: 3 375 kr.

TURKIET

Sarigerme/Datca

Nytt all inclusive-boende i viken Sarigerme i Marmarisområdet vid foten av Taurusbergen. Turkiets mest utbyggda och exploaterade turistområde, som lätt blir trångt under sommaren. I Marmaris är stranden smal, lång och grovkornig.

Hit åker: Nazar.

Start: 25/3.

Prisexempel: Del i dubbelrum, femstjärnigt all inclusive, en vecka: från 6 398 kr.

Kalkan

En liten fiskeby några mil från Kas. Pittoreskt med vacker natur, lugn och stillsam stämning. Här finns inga sandstränder, bara klippbad.

Hit åker: Fritidsresor.

Start: 28/4.

Prisexempel: Del i dubbelrum, halvpension en vecka: 4 298 kr.

BULGARIEN

Tsarevo

En lugn liten stad i södra Bulgarien, omgiven av två breda sandstränder vid foten av bergen. Strax intill ligger naturparken Strandjabergen. Bulgarien växer snabbt som resmål, mycket tack vare de låga priserna.

Hit åker: Fritidsresor.

Start: 23/5.

Prisexempel: Del i dubbelrum, frukost, en vecka: från 3 573 kr.

KROATIEN

Makarska rivieran: Sibenik

Sibenik ligger strax norr om Split. Klart vatten och vacker natur där pinjeträden växer ända nere vid vattnet. Inget för sandstrandsälskaren, här är alla stränder täckta med klappersten. Fina båtturer till öarna i den makarska skärgården.

Hit åker: Ving, GoStay.

Start: 20/5.

Prisexempel: Del i enrumslägenhet en vecka: 3 850 kr.

Makarska rivieran: Omis

Klart vatten och vacker natur. Gott om restauranger, butiker och barer finns i huvudorten Makarska. Alla stränder täckta med klappersten.

Hit åker: Always.

Start: 20/5.

Prisexempel: Mellanklass med Always i en vecka: 5 599 kr.

Istrien: Punta Verudela

En semesteranläggning i norra Kroatien, som ligger på kullarna ovanför staden Pula. Punta Verudela anses vara en av Kroatiens finaste stränder, med möjligheter till fotboll, basket och minigolf. Kusten kännetecknas av laguner och vackra klippor.

Hit åker: Ving, Always.

Start: 4/6.

Prisexempel: Mellan­klass med Always i en vecka: 5 399 kr.

Istrien: Umag

En liten hamnstad i nordvästra Istrien, där ATP-turneringen i tennis äger rum varje år. I den gamla stadskärnan finns restauranger och shopping. Lugnt tempo, men Umag erbjuder möjligheter till många sporter.

Hit åker: Fritidsresor.

Start: 28/5.

Prisexempel: Del i tvårums­lägenhet (minst 4 personer) en vecka: 3 648 kr.

USA

Fort Myers

Ett långsmalt sandrev i sydväst­ra Florida. Lugnare och tystare än Miami, med de tropiska öarna Sanibel Islands utanför kusten. Fiske, golf, paddling, shopping, delfinsafari, dykning och snäckplockning är huvudattraktionerna. Cykelvänlig miljö med sträckor genom naturreservat.

Hit åker: Apollo.

Start: 5/4.

Prisexempel: Del i enrumslägenhet, två veckor: 22 098 kr.

ARTIKELN HANDLAR OM