Charterbolag ställer in alla resor till Egypten

Av: 

Anders Clark

Resa

Säsongen "helt körd"

Sharm El-Sheik har varit ett populärt resmål för svenska turister. Nu väljer resebolaget Airtours att ställa in säsongens resor.
Sharm El-Sheik har varit ett populärt resmål för svenska turister. Nu väljer resebolaget Airtours att ställa in säsongens resor.

Svenska charterbolaget Airtours ställer in alla resor till Egypten i upp till ett år.

Enligt företaget har svenskarna slutat boka resor till landet under oroligheterna.

– Den här säsongen är i alla fall enligt vår bedömning helt körd, säger Stefan Chatzopoulos på Airtours i ett pressmeddelande.

Svenska Airtours ställer in alla Egyptenresor.

– Efterfrågan på resor till Egypten har i princip dött sedan oroligheterna startade i Kairo, säger Airtours informationschef Stefan Chatzopoulos i ett pressmeddelande på onsdagen.

I pressmeddelandet konstateras att trots att flera turistorter än så länge är lugna väljer företaget att avboka alla resor efter att få valt att köpa Egyptenresor för vintern och många av de svenskar som bokat sedan tidigare hört av sig och varit oroliga över situationen i landet.

Inga resor på ett år

– Vår förhoppning är att ta upp trafiken så snart som möjligt. När vi åter märker av en stabil efterfrågan på dessa resmål kommer vi starta. Jag skulle tro att det dröjer åtminstone till nästa vintersäsong, den här säsongen är i alla fall enligt vår bedömning helt körd.

Sedan tidigare avråder Utrikesdepartementet från resor till Egypten. Men mellanlandningar i Kairo samt resor till turistorterna vid Röda havet är exkluderade från avrådan.

Publisert: