Det här är världens jobbigaste resenärer

avKristin Westesson

Tio saker du bör undvika när du är ute och reser

Beviset på att du är en jobbig resenär - du skriker på personal och medresenärer

De flesta känner säkert igen typen som blockerar gången i flygplanet och den som skriker på incheckningspersonalen för att flyget är sent. USA Today har listat tio stycken mardrömsresenärer.

Du har ett utgånget pass – och vet inte ens om det

En del länder kräver att ditt pass ska vara giltigt sex månader efter att du reser ut ur landet, till exempel Dubai och Egypten. Ska du på en resa i februari 2015 och ditt pass går ut i mars 2015 är det alltså en god idé att skaffa sig ett nytt pass innan innan semestern.

Dina väskor väger för mycket – och du är förvånad

Är du den som står framme vid incheckningsdisken och väljer ut saker som du egentligen inte behöver ha med? Investera i en bagagevåg och du kommer aldrig mer behöva betala dyra avgifter för övervikt eller irritera andra i kön.

Du har inte gjort research

Kommer saker vara öppna den här tidpunkten på året? Vilken valuta använder man på resmålet? Vad pratar de för språk? Vet du inte det, och inte heller bryr dig, är du inte direkt en optimal resenär. Det finns en skillnad i att vara spontan och äventyrslysten och att vara dumt oförberedd – det ena leder dig till spännande resminnen och roliga möjligheter medan det andra lämnar dig utan ett hotellrum under en stor festival.

Du är en tidsoptimist

Hur lång tid är den minut? Fråga den som just missade flyget. Förr om åren kunde det hända att man kunde rulla in på flygplatsen en halvtimme innan avgång men den tiden är förbi. Du vet aldrig vad som kommer hända längs vägen och det är bättre att vara där några minuter innan än att missa din avgång för att du hamnade i en bilkö.

Du kan inte reglerna för hur mycket vätska du får ha med

Nej, det går inte längre att packa din enliters shampoflaska i handbagaget. Du kanske tror att de inte ser den, men jo, de kommer att upptäcka den. Lär dig hur mycket vätska det är tillåtet att ha i handbagaget och håll dig till dessa regler, det är inte roligt att vara den som orsakar århundradets längsta kö vid säkerhetskontrollen.

Du är uppkopplad hela tiden

"Kalle Svensson har checkat in på en öde strand (med Wi-fi!)", "Kalle Svensson lever drömmen i paradiset", "Kalle Svensson har uppdaterat 500 nya instagram-bilder". Ser man hundratals uppdateringar från semestern av samma person börjar man undra om det verkligen är så underbart som den vill ge sken av. Facebook klarar sig några dagar utan dig, så lägg undan den smarta telefonen och plocka fram den igen när du kommer hem!

Du har inte kollat av de senaste uppdateringarna för din resa

"Oj, flyget går visst två timmar tidigare, nu blev det bråttom!" Det hade du vetat om du hållit koll på den senaste informationen om din resa online.

Du har inte gjort en packlista

Var inte den som glömmer sin medicin och nu står i desperat behov efter en ordbok – som du också glömde – för att kunna få tag i den på plats. Ladda ner en app som hjälper dig att komma i håg allt du behöver inför resan eller använd dig av en gammal hederlig packlista.

Du tar med dig alldeles för mycket handbagage

Är du den som släpar med dig allt du äger ombord på planet? Sluta med det. Ingen uppskattar den som blockerar gången med laptop, kudde, kabinväska, yoga-matta och tre väskor till som fyller hela hatthyllans utrymme. En sak kan du vara alldeles säker på, du blir inte populär bland vare sig medpassagerare eller kabinpersonal.

Du skriker på folk

Det ultimata beviset på att du är en usel resenär är när du skriker på personal eller andra resenärer. Ta inte ut din ilska över en försenad avgång på någon som bara försöker göra sitt jobb. Det är inte heller dina medpassagerares fel att just du fick platsen i mitten, så spara på de högljudda suckarna.