Här är thailändska ön som har för få turister

7 av 10 hotellsängar tomma

Publicerad:
Uppdaterad:
På Koh Samui finns det fler hotellsängar än turister.
Foto: Jakub Michankow / iStockphoto
På Koh Samui finns det fler hotellsängar än turister.

Turism & resor

Det finns fler hotellbäddar än vad det finns turister på ön Koh Samui i Thailand. Trots att ön är ett populärt besöksmål så drabbas hotellägarna när mycket står tomt.

Sista kvartalet av 2018 var 50 procent av hotellbäddarna på Koh Samui bokade. Samma period i år är siffran 30 procent, vilket innebär att 7 av 10 hotellbäddar står tomma under perioden. Trots att de två sista veckorna i december lockar så pass många turister att 90 procent är fullbokat dessa dagar, så verkar det inte bli mer än 50 procents beläggningsgrad för hela året, skriver Bangkok Post.

Stark valuta och billiga grannländer

Vad som har orsakat Koh Samuis allt tommare hotell kan bero på att den Thailändska valutan baht är stark mot många andra valutor, samt att många stora turistgrupper istället söker sig till billigare semesterorter som Vietnam, Filippinerna och Indonesien, tror Vorasit Pongkumpunt vid Koh Samuis turistråd.

På Koh Samui finns det en flygplats, men många åker även färja till ön från Surat Thani på fastlandet. Nu vill Vorasit Pongkumpunt att Bangkok Airways ska sänka priserna, så att fler ska resa till ön. Han vill även locka till sig turister som reser med kryssningsförtyg, genom en pir för fartygen.

Beräknas fortsätta nästa år

Under 2020 kommer över 1 000 hotellrum att färdigställas på ön. Detta kommer bara att förvärra situationen för hotellägarna, som redan beräknas ha färre bokningar i början av året jämfört med tidigare år. Enligt Vorasit Pongkumpunt kan detta leda till priskrig, uppsägningar och sociala problem.

Publicerad:

LÄS VIDARE

MER OM RESA