Unik simbassäng ska slå rekord i Polen

Kommer att locka dykare från hela världen

Publicerad:
Uppdaterad:

Resa | Polen

En 45 meter djup pool kommer att locka dykare från hela världen.
Deepspot Diving Pool i Warszawa slår världsrekord med 45 meters djup.

Just nu byggs en spektakulär pool-anläggning i Mszczonow utanför Warszawa. Den så kallade Deepspot kommer att bli 45 meter djup och därmed bli den djupaste bassängen i världen. Poolen kommer att innehålla 8 000 kubikmeter vatten, vilket är 27 gånger mer vatten än vad som ryms i en vanlig 25-metersbassäng. Dessutom kommer vattnet vara något varmare än i vanliga bassänger så att man kan dyka utan våtdräkt, rapporterar The Daily Mail.

Syftet med Deepspot är först och främst att dykare ska kunna träna, utbilda sig, ta certifikat och fridyka. Men bassängen är till för alla oavsett kunskapsnivå och inte bara för dykare.

1 av 3 | Foto: Deepspot

Uppleva livet under vattenytan

Om man inte vill ta ett dopp i bassängen så kan man ändå uppleva livet under vattenytan. Rakt igenom bassängen går en tunnel av glas. Där kan man se dykarna träna i vattnet. Deepspot kommer även erbjuda konferensrum, restaurang, träningsrum och ett hotell med fönster mot poolen.

Deepspot öppnar hösten 2019, men det kommer bara att lyckas hålla sitt världsrekord i ungefär ett halvår. Då står Blue Abyss i Colchester i Storbritannien klar. Den poolen kommer att bli runt 50 meter djup.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN

MER OM RESA