Efter snöfallet – vinterns resor nästan fullbokade

Av: 

Jennifer Berg Eidebo

Ving ser en snö-effekt på vinterbokningarna.

Ving ser en snö-effekt på vinterbokningarna.

Foto: Getty Images

Resor

När den första snön föll i stora delar av landet förra veckan så märktes det av hos Ving – som ökade sina bokningar med 30 procent jämfört med samma period förra året. Nu är 9 av 10 av julens resor fullbokade.

– Vi ser definitivt en snö-effekt, säger Charlotte Hallencreutz, kommunikatör vid Ving.

Förra veckan föll den första snön över stora delar av landet. Med kyla och snö kom julkänsla, men också en längtan till varmare breddgrader. I alla fall om man ser till Vings bokningsstatistik, då antalet bokade resor ökade med 30 procent jämfört med samma vecka 2018. Det gäller både vinter- och sommarresor.

– Vi brukar ju se att regnar det på midsommar så blir det rusning efter sommarresor, och det är samma sak nu, vi ser definitivt en snö-effekt, säger Charlotte Hallencreutz, kommunikatör vid Ving.

Många resmål fullbokade

När det kommer till resorna över jul och nyår är 9 av 10 resor fullbokade. Det är i linje med Vings vanliga bokningsstatistik, där mycket är uppbokat i början av december, detta trots att Ving haft en turbulent höst då Thomas Cook gick i konkurs i september.

– Det fanns en avvaktan de första dagarna efter Thomas Cooks konkurs, vilket är naturligt, men det stod långt ifrån still, vilket vi tolkar som att förtroendet för Ving är stort, säger Charlotte Hallencreutz.

När det annonserades att Petter Stordalen går in som ny ägare tillsammans med det svenska riskkapitalbolaget Altor och den brittiska förvärvsfonden TDR Capital den 30 oktober så gick bokningarna upp igen.

– Då såg vi en klar Petter-effekt och bokningarna ökade med 30 procent samma helg.

Det finns fortfarande möjlighet att boka resor till Gran Canaria.

Foto: sssanchez / iStockphoto

Finns biljetter kvar till favoriterna

Av Vings julresor är det främst de till Karibien som är fullbokade. Det finns endast ströplatser kvar till resmål som Aruba, Jamaica och Mexiko. Även många av resorna till Kap Verde och Gambia är fullbokade. Det finns däremot platser kvar till svenskarnas mest bokade resmål, Gran Canaria, Teneriffa och Thailand.

– Kan man resa iväg efter skolstart så ökar chanserna att hitta platser till fler resmål, säger Charlotte Hallencreutz.

ANNONS EXTERN LÄNK

Behöver du ett reseintyg? Vi hjälper dig – ingen tidsbokning krävs!

Doktor.se

Publisert:

LÄS VIDARE

”Får vi pengarna tillbaka för vår hyrda fjällstuga?”

ÄMNEN I ARTIKELN

Resor

Ving

Thomas Cook

Jul

Gran Canaria

Thailand

Teneriffa

MER OM RESA

Här är resmålet som är vårens storstadsraket

Julens överlägsna favorit: Hit reste svenskarna

Apollo ville köpa Ving – men fick inte