Nu börjar rean till solen!

RESA

"Priserna har i princip halverats"

Foto: Det dåliga vädret trissade upp priserna på sista minuten-resorna, men när solen har kommit tillbaka och semestrarna har tagit slut har priserna börjat sjunka igen.

Inte fått tillräckligt med sol?

Nu går det att fynda sista minuten-resor igen.

– Priserna har i princip halverats, säger Kajsa Moström, informationschef på Apollo.

Flygstolar hittar du för under tusenlappen.

I sommar har ovanligt många svenskar rest utomlands. Regnigt väder och trista prognoser har skapat högtryck hos resebolagen.

– Resorna gick åt i en rasande fart, säger Marie Malmros, informatör på Fritidsresor.

Sista minuten-fynden har därför varit få. Men nu går vi in i nya tider.

– Från och med nästa vecka kommer priserna att gå ner. Har man möjlighet att resa då kan man fynda, säger Marie Malmros.

Flest resor till Grekland

På Apollo har priserna redan rasat. I juli kostade en sista minuten-resa cirka 4 000 kronor, nu ligger de på runt 2 000 kronor. Flest billiga resor finns till Grekland.

Att semestern tagit slut för många och att vi närmar oss skolstart gör att priserna pressas ner. Kan man vänta till andra halvan av augusti eller till september får man ännu billigare resor.

På Ving finns några hundra resor kvar. Men med 1 800 besökare om dagen kan du inte räkna med att vara ensam om att kolla på en och samma resa.

Vågar man vänta med att boka till dagen före?

– När jag nu tittar ut genom fönstret och ser att det regnar så säger jag, boka nu. Är det dåligt väder går resorna åt snabbare, säger Joakim Eriksson, informationschef på Ving.

Maria Hagström