Guide till Transsibiriska järnvägen

En paus från livet. Att resa längs Transsibiriska järnvägen är att äta, sova, hoppa av vid de olika stationerna, dricka vodka och prata med medpassagerarna.

Det är en speciell känsla att sitta på ett tåg så många dagar i ett sträck och när vi har njutit av Irktuskt, den mongoliska stäppen och Ulan Bator, så längtar vi tillbaka till livet på tåget igen. Till rysk Champanskaja, till att få läsa och sova och till att inte göra något särskilt under en alldeles underbar tågresa, som vi misstänker att vi bara kommer att genomföra en gång i livet.

Så skriver frilansreportern och den tillfälliga Moskvabon Katarina Zeidler i sin guide till den Transsibiriska järnvägen – som egentligen är tre olika rutter. Här får du veta mer om sevärdheterna längs vägen, hur man fixar alla praktiska detaljer och vad man måste veta innan man sätter sig på tåget. Även om du aldrig funderat över att utsätta dig för en sju dygns tågresa genom två världsdelar förut, kommer du i alla fall att börja drömma så smått efter denna personliga och humoristiska reseskildring.

Resguiden innehåller också praktiska kartor och bilder. Om du är Plus-medlem laddar du hem den utan extra kostnad. Sedan kan du skriva ut guiden och ta med den på resan.

Guiden består av 24 sidor i A5-format och publicerades 27 augusti 2007.

ARTIKELN HANDLAR OM