5 mindre stränder i älskade Phuket

avSofia Börjesson

Publicerad:
Uppdaterad:

Glöm de stora, stressiga stränderna – åk hit

Foto: Thinkstock

Resorna till Thailand reas ut efter julledighet och skolstart.

Här är fem strandtips till alla er som har lyckats landa en budgetresa i januari.

Karon och Patong beach i all ära, men ibland vill man åt de lite mindre stränderna...

Freedom Beach

Phuket har flera mindre strän- der, ibland helt utan boende och andra faciliteter, perfekta för en dagsutflykt. Till Freedom Beach tar man longtailbåt från Patong. Räkna med 400 kronor för en heldag. Stranden är en av öns vackraste och hålls fri från skräp. Båtarna släpper av folk i mitten så badar gör man bäst i södra eller norra änden. Restaurang, toaletter och duschar finns. Det går även att åka hit från Tri Trang Beach som ligger en kort taxire- sa söder om Patong.

Nui

Åk söderut från Kata View Point och följ skyltarna. Efter tio mi- nuter parkerar man bilen eller scootern och vandrar sista biten. Orört och väldigt fint.

Bangtao

Bangtao ligger på nordvästra Phuket. Solnedgången är ma- gisk här, stranden så lång och

förhållandevis oexploaterad att det är enkelt att hitta en egen del att njuta på. Flera fina hotell lig- ger häruppe, som Banyan Tree. Bangtao passar perfekt för de som bara vill koppla av och vila på semestern. Bortsett från enliten nattmarknad händer inte mycket häruppe, även om det förstås finns en del restauranger och barer inne på det skyddade område som Laguna är.

Laem Sing

Laem Sing mellan Kamala och Surin är bildskön men också väl- digt välbesökt, räkna inte med några lugna stunder för dig själv. Här finns flera restauranger och även strandförsäljare.

Banana Beach

Ett smultronställe om du är äventyrslysten. Även om en

del besökare har börjat hitta hit är Banana Beach en av de få stränderna på Phuket där man fortfarande kan vara nästan helt ensam. Det enklaste sättet att ta sig hit är att åka till Nai Thon Be- ach nära flygplatsen. Åk söderut och när du passerat Andaman White Beach Resort hittar du Banana Beach i en av kurvorna på höger sida av vägen.

Reseguiden till Phuket består av 24 A5-sidor och publicerades i december 2015.

Plus-prenumeranter laddar förstås ner guiden utan kostnad!

Publicerad: