Rekordlåga priser på flyg

Av: 

Lina Thorén

Resa

Ny undersökning visar på dumpade priser

Nu kan du göra riktiga kap på flygbiljetter.

I alla fall om du vill flyga långt.

Priserna ligger lägre än någonsin tidigare.

Allra störst är prisfallet på biljetter till storstäder som Bangkok, Beijing och Sydney. Detta enligt senaste utgåvan av Svenskt flygprisindex som kom ut tidigare i höst.

Några exempel på de rekordlåga priserna är sista minuten–flyget till Goa den andra december som kostar 1998 kronor. En biljett som normalt kan kosta uppemot 7000 kronor.

Även reguljärflygen ligger lågt i pris just nu.

– Det är inte ovanligt att biljettpriserna faller när vi går in i lågsäsongen, men jämfört med samma avreseperiod under de senaste två åren är prisfallet ändå större än förväntat. Vi är i stort sett tillbaka på 2009 års nivåer, då det var historiskt lågt. Till flera destinationer är priserna idag lägre än 2009, som var flygbolagens krisår, säger verkställande direktör Ole Stouby på resesökmotorn Travelmarket.se som är utgivare av Svenskt Flygprisindex.

Många flyg att välja på

Anledningen till de rekordlåga priserna är minskad efterfrågan i spåren av den internationella finanskrisen, samt överkapacitet på marknaden, menar man på Travelmarket.se.

Även på resesökmotorn Destination.se håller man med om att priserna ligger väldigt lågt just nu.

– Ja, vi ser samma sak. Det är väldigt låga priser nu, och kanske beror det på den ekonomiska situationen i hela världen. Folk reser också mer och mer nu, eftersom det är billigare. Förut kunde en biljett för en långflygning kosta runt 15 eller 16 tusen. Nu är de nere på sex till sju tusen. Eller till och med två eller tre tusen för en sista minuten–biljett, säger partneransvarig Claudia Gomez på Destination.se.

Flera flygbolag har rapporterat att försäljningen minskat på sistone, vilket också lett till sänkta priser.

Kolla in de billiga priserna i resesökmotorn här. Eller se de billigaste sista minuten–biljetterna just nu i listan här nedanför.

ANNONS EXTERN LÄNK

Boka din drömresa billigt, enkelt och tryggt – välj bland 650 flygbolag och 240 000 hotell

Supersaver Travel

Publisert: