Titta – här hittar du rekordbilligt boende

Publicerad:
Uppdaterad:

Resor

Lägsta priserna på över tio år i Asien

Under förra året sjönk hotellpriserna i Asien med fem procent och framförallt i Thailand. I Pattaya betalade svenskarna i genomsnitt 439 kronor per natt.
Foto: thinkstock
Under förra året sjönk hotellpriserna i Asien med fem procent och framförallt i Thailand. I Pattaya betalade svenskarna i genomsnitt 439 kronor per natt.

Vill du ha ett prisvärt boende på semestern?

Då ska du sikta på att boka en resa till Asien och Thailand – de erbjuder de lägsta priserna på boende på över tio år.

– Det här är bra för konsumenterna men skulle jag vara hotellägare skulle jag gråta, säger Veena Bohlin, marknadschef på thailändska turistbyrån.

En ny kartläggning över hotellpriserna för de svenska resenärerna visar var det är dyrast och billigast att bo.

Globalt sett steg hotellpriserna för svenska resenärer – men Asien visade sig vara det mest prisvärda alternativet med de lägsta priserna på över tio år. Detta visar ett nytt prisindex från Hotels.com.

Under förra året sjönk hotellpriserna i Asien med fem procent och då framförallt i Thailand.

Bland de resmålen där svenskarna betalade minst för sina hotellrum under förra året återfinns nio thailändska destinationer.

Ett exempel är turistorten Pattaya där fick du i genomsnitt betalade 439 kronor per natt för boende under 2015.

”Precis som med flygpriserna”

Veena Bohlin, marknadschef på Thailändska turistbyrån, har ingen exakt förklaring varför hotellpriserna i Thailand är så pass ”billiga”.

– Ärligt talat vet jag inte. Det är samma antal svenskar som reste till Thailand under 2015 som under 2014. Och totalt sett har antalet turister som reser till Thailand ökat.

– Men det som påverkar hotellpriset är ofta konkurrens. Det är stor konkurrens i Thailand. Det är precis som med flygpriserna, när det är många flygbolag som flyger till Thailand då blir det priskrig, säger hon.

– Det här är bra för konsumenterna men skulle jag vara hotellägare skulle jag gråta, säger hon.

Hur är kvalitén på de här hotellen som kostar från 400-600 kronor per natt?

– De flesta hotell i Thailand kan man lita på, kvalitén är mycket bättre än vad stjärnorna visar. Väljer jag ett tre-stjärnigt hotell i Thailand är det väldigt bra. Det är mycket bra service i Thailand. Man är service-minded och vill ta hand om sina gäster och turister betraktar vi som gäster. Men naturligtvis finns det undantag i alla länder, säger hon.

Dyrast per natt är Key West, Florida, där svenskarna betalade 2 492 kronor för boende. En ökning med 400 kronor jämfört med 2014.

Publicerad:

LÄS VIDARE

MER OM RESA