'Bubbligaste' takbaren i New York

Av: Christoffer Wickman

Publicerad:
Uppdaterad:

Skybaren som ligger 177 meter ovanför Manhattan Se Bubble East och Bubble West

1 av 7 | Foto: HYATT TIMES SQUARE
Utsikt från det fyrstjärniga hotellet Hyatt Times Square på Manhattan

Sugen på att njuta av Manhattans utsikt – i en ”bubbla”?

På 54:e våningen på takbaren Bar 54 kan det bli verklighet.

Här är Bubble East och Bubble West i hjärtat av New York – 177 meter upp i luften.

Det är det fyrstjärniga hotellet Hyatt Times Square på Manhattan i New York som satsar på rejäl utsikt för sina gäster i takbaren Bar 54. I mitten av januari installerades två kupoler på hotellterrassen där baren ligger, 177 meter upp i luften, och i slutet av januari var det premiär för ”Bubblorna”, som de kallas. Placeringen på taket av hotellet gör baren till den högsta i New York.

Takterass som håller värmen

”Bubblorna” har även fått sina namn: Bubble East och Bubble West.

Utsikten för gästerna sträcker sig över Manhattan från Hudson River till East River.

– Responsen från besökarna har varit överväldigande positiva eftersom de flesta takterasser i New York City håller stängt under vintern. Här får du en välkommande överraskning och utsikt samtidigt som du kan hålla värmen, säger Lara Bogossian, som jobbar med pr för Hyatt Times Square till Aftonbladet Resa, som inte vill kommentera priset för installationen av de båda ”bubblorna”.

Måste köpa två drinkar

Bar 54 har redan hyllats som ett spännande tillskott på barscenen i New York, och det är inte bara för sitt centrala läge eller spektakulära utformning. Här kan gästerna njuta av både cocktails, fina viner och små gourmeträtter. En cocktail kostar dock från 220 kronor och uppåt, och gästerna måste köpa minst två per person och sittning.

Du kan antingen hyra en ”bubbla” själv, eller dela den med andra gäster. De bägge bubblorna tar tio personer vardera, med tre separata bord. Cocktailbaren med den spektakulära utsikten har blivit så populär att du måste boka din plats på nätet i god tid innan, för att säkra din plats.

Källor: Daily Mail, Hyatt Times Square.

Publicerad: