7 otroliga takpooler – du måste uppleva

Av: 

Michal Wolski

Resa | Portugal

BILDEXTRA: Är det här världens coolaste pooler?

Ta ett dopp högt ovan jord.

Här är sju hotell världen över med häftiga takpooler – som du inte får missa.

Aftonbladet Resa

Det finns mängder av häftiga hotell. Och så finns det häftiga hotell som lämpligt nog byggt en pool på taket för att du ska kunna njuta av en bedårande utsikten. Vilket av nedanstående hotell är din favorit?

Hilton Molino Stucky Venice i Venedig, Italien
I en lågbebyggd stad har detta hotell trumf på hand: en närmast oslagbar utsikt över staden med alla dess historiska byggnader och kanaler.  Här finns förstås också en bar att avnjuta något gott i. Kom dock ihåg att poolen ”bara” är öppen mellan maj och september.
Sixty Lower East Side i New York, USA
Förutom schysst utsikt över områdets takåsar bjuds du på en takpool i tropisk miljö. Dessutom pryds poolens botten av ett porträtt på konstnären Andy Warhol. Även baren och dess drinkutbud går i tropikens tecken.
Hotel Fasano i Rio de Janeiro, Brasilien
Förmodligen en av Sydamerikas mest kända takpooler. Här får du en perfekt utsikt över stränderna och havet. Baren på taket är mäkta populär så antingen bokar du rum på hotellet, eller kommer hit i hyfsat god tid.

Grace på Santorini, Grekland
Hotellets infinty-pool ger närmast känslan av att vara en del av havet lång därnere nedanför klipporna. Utsikten är minst sagt spektakulär. Dessutom har fler rum privata pooler på sin uteplats, vissa har till och med spabad mitt i rummet!
Marina Bay Sands i Singapore, Singapore
På 57:e våningen hittar vi världens högsta och största takpool. Många som reser till Singapore verkar ha tagit häftiga bilder härifrån, men låt dig inte luras: De flesta har köpt entré till hotellets utsiktsplan på samma våning – själva poolen har endast hotellets gäster tillträde till.
The Yeatman Hotel i Porto, Portugal
Svenskarna styr gärna stegen mot Lissabon och landets strandorter, men Porto är definitivt värt ett besök – och denna pool ger dig utsikten staden förtjänar. Att ta ett dopp kvällstid, i poolen, som sanningen att säga inte är enorm, ger den där extra känslan av exklusivitet.

Grand Hotel Central i Barcelona, Spanien
Flera hotell i staden erbjuder takpooler, men frågan är om inte denna är bäst. Har en klassisk infintypool precis vid huskanten och den bjuder på en härlig utsikt över staden. Kom dock ihåg att inte bara hotellets gäster har tillgång till taket och dess bar, så det gäller att vara ute i god tid.

Källa: Hotels.com, therooftopguide.com

Publisert:

LÄS VIDARE

Singapore – ett eko från framtiden

ÄMNEN I ARTIKELN

Resa | Portugal