Här är snuskigaste platserna på flyget

Publicerad:
Uppdaterad:

Resor

Avslöjar största bakteriehärdarna ”Skitiga” listan

1 av 3 | Foto: Foto: Josefin Turesson
Flygplanet har flera platser fula med bakterier (arkivbild).

Glöm toaletten.

En ny undersökning avslöjar att platsen med flest bakterier på flyget är stolsfickan.

”Det är ett av de värsta ställena”, skriver företaget bakom studien.

Det är medicinföretaget Drexel Medicine som sammanställt vilka platser på vanliga passagerarflyg som har flest bakterier på ytorna och därmed ökar risken för att göra dig sjuk.

Som väntat är flygplanstoaletten högt på listan, men den allra mest utsatta platsen ligger bokstavligen framför näsan på resenärerna – stolsfickan, rapporterar Flyertalk.com.
”Den kan verka som en smart plats för snacks, dryck och andra saker, men passagerarna gillar att använda fickorna mer som en skräpkorg än som förvaring. Från använda näsdukar till avklippta naglar och skitiga blöjor, folk trycker in alla typer av bakteriehärdar i planens stolsfickor, skriver företaget på sin sajt.

”Försök att inte nudda något direkt”

På andra plats kommer inte toaletten – utan fällbordet. Precis som i fallet med stolsfickan har folk en tendens till att byta blöjor och gömma använda tuggummin på bordet.

En räddning finns dock om du måste använda fällbordet: torka av det med en våtservett eller handsprit innan för att minska riskerna. På tredje plats återfinns toaletten:

”Försök att inte nudda något direkt – använd pappershanddukar när du nuddar kranen eller toalocket. Var också noga med att stänga locket när du spolar”.

Övriga saker att undvika är filtar och kuddar du kan låna, pekskärmar för underhållning samt flygtidningarna.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN