Läsarnas bilder från Fulsverige

RESA

"Sverige ser ut som i gamla öststatsländer"

1 av 6 | Foto: ”Fulsverige har en viss vemodig charm. Kanske för att det representerar drömmar vars drömmare inte är bland oss längre", skriver Olov Eriksson.

Aftonbladets krönikör Anders Westgårdh ondgör sig över att vårt land blivit förfallet och övervuxet.

Och han får läsarna med sig.

– Sverige ser ut som många orter i gamla öststatsländer, säger signaturen Blue Ribbon.

”Om Sverige vore en människa skulle den tvångsomhändertas, badas, rakas, pudras och kläs i nytvättade och strukna kläder”.

Så skrev Aftonbladets krönikör Anders Westgårdh i sin senaste krönika.

– Många orter är jävligt ruffiga och naturen är så jävla övervuxen.

Hur blev det så här?

– Det kan ha att göra med en så enkel sak som att djur inte är ute och betar längre och att kommunerna inte har råd att hålla samhället i trim.

Hans Henrik Brummer, ordförande för Skönhetsrådet i Stockholm, menar att det fortfarande går att uppleva ögonblick av paradisisk natur i vårt avlånga land.

– Jag tycker inte att det blivit fulare. Vi gör så gott vi kan, men det är klart att det finns saker att irritera sig över.

En vackrare omvärld?

Dansbandsrävarna Sten och Stanleys evige frontman, Sten Nilsson, är inne på samma spår. Han har besökt de flesta av Sveriges avkrokar under sina 46 år som turnerande musikman och har bilden klar.

– Sverige är fortfarande bland det vackraste man kan se. Landet har inte förfallit, men kanske är det så att andra länder kommit i kapp.

Aftonbladets läsare är hårdare i sina omdömen.

58 procent av 25 720 röstande anser att det ser för tråkigt ut på alltför många platser.

”Låt arbetslösa röja”

– Varför kan inte arbetslösa få röja sly och sådant som var beredskapsarbeten förr? Dags att vakna så tyskar, holländare och andra turister får se det vackra, säger signaturen Klabbarparn.

ARTIKELN HANDLAR OM